Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Bicí při rozbalení

Bicí soupravy, činely, hardware, ...

Bicí při rozbalení

Příspěvekod tom.batoh » 3.05.2011 16:40

Zdravím,
jak jste nejspíše všichni pochopili, mám v plánu si pořídit nové bicí řady Select Force od Sonoru. Ale protože to je nová řada, tak v Audioteku, kde mám slevu, stanovili dostupnost na červen ne-li později. :cry: A tak jsem se Vás chtěl zeptat, jaký je zprávný postup při rozbalování bicích. Já vím jen o tom, že blány si mají před prvním hraním sednout na korpus, tak bych chtěl nějak stručně vylíčit, jak to probíhá. A pokud znáte něco podobného, co se provádí před prvním hraním. SEM S TÍM. :D Děkuji
tom.batoh

Re: Bicí při rozbalení

Příspěvekod Monikad » 3.05.2011 18:20

Žádná věda...bubny rozbalíš z krabic, smontuješ a pak naladíš. :lol:
Doporučila bch tedy osadit alespoň hrací nějaké "normální" blány, ne převozky co pravděpodobně k sedě dostaneš...... co se týče toho sednutí, tak doporučuji blány na buben napnout a rovnoměrně utáhnout poměrně dost...pak to třeba přez noc (nebo pár hodin) nechat v klidu a až potom povolit a ladit buben za bubnem...... :wink:

Jiné doporučenímě ani snad nenapadají....snad jen hodně zdaru s novou sadou!! :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack, doublepedal a ostatní HW GIBRALTAR, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky BALBEX... a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Monikad
Rádce

Věk: 42

Příspěvekod Joe86 » 3.05.2011 20:14

K těm blánám...pokud budeš kupovat bicí z drumcenter.cz, tak myslím, že jsem tam někde četl, že k bicím dávají automaticky nějaké lepší blány (aby to už bylo kompletní a bubeník nemusel nic dokupovat)...nechci kecat, ale však to zjistíš nebo se doptáš... 8)
Joe86

Příspěvekod Monikad » 3.05.2011 21:27

Joe86 píše:K těm blánám...pokud budeš kupovat bicí z drumcenter.cz, tak myslím, že jsem tam někde četl, že k bicím dávají automaticky nějaké lepší blány (aby to už bylo kompletní a bubeník nemusel nic dokupovat)...nechci kecat, ale však to zjistíš nebo se doptáš... 8)

není to jen o DRUMcentru.... 8)
NĚKTERÉ sady a NĚKTEŘÍ dealeři takhle skutečně jednají. NĚKTERÉ sady NĚKTERÉ značky mají také osazení nvé sady nějakou lepší blánou, než obligátní sh*t převozkou, už od výrobce. :idea:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack, doublepedal a ostatní HW GIBRALTAR, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky BALBEX... a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Monikad
Rádce

Věk: 42

Zpět na Bicí nástroje