Zbyna22 píše:To zase nevím kdo to říkal tobě, ale já vím od jinejch zkušenejch bubeníků co na to hráli že je to hrozný a, že by to nejradši nechtěli nikdy vidět, protože to byl naprostej komunistickej výstřelek. Jediný co hrálo od Amati tak byla serie Bigshit s hlubokýma korpusama a stejně to ještě nebylo ono takže si myslím, že to co mám je mnohem (teda aspon o chloupek) lepší. Jen tak pro zajímavost sem dám výtah aby sis udělala obrázek: Amati byly zasadne 3 rady: sh*t I, sh*t II a Bigshit.
sh*t I mel jeste stare oble musle a tenkou debilni mechaniku, prevod slapky kozeny pasek. Material korpusu byl snad ze smrkove drevotrisky ci co.
sh*t II uz se vyznacoval novymi modernimi hranatymi muselmi, o neco tlustsi lepší mechanikou, prevod slapky byl kovovy hacek . Material korpusu se vyrazne nelisil od Shitu I.
Bigshit byl posledni komunisticky vystrelek, prisel s revolucni hloubkou korpusu, ktera byla stejna, jako prumer, uchyceni tomu i cinelu na rampe. Zavity byly lepší. Ze všech Amátek hráli nejlépe.
Material korpusu byl shodny se Shitem I. Cena Bigshitu za komousu byla cca 20.000 Kcs.
Pozn. K těm blanam Nicko McBrain s Iron Maiden s těma pískovanejma hraje (Má Premiery) a zní fakt dobře ten kvuk je takovej kulatější.
hezky si mi to vysvětlil:)))))) No já věřím hlavně tomu, co slyším osahám osobně. prvních skoro 10 let své kariéry (někde 1983-93 asi tak)jsem hrála výhradně na Amátky. Prošlo mi rukama několikero sad. Po revoluci jsem pak experimentovala i s nějakými "západními" blánami a vím, že se z toho dal dostat docela solibní zvuk, pokud si člověk vyhrál s broušením hran a laděním. bylo to dělané sice z neušlechtilého dřeva, tedy překližky, no ale bylo to bytelné a hutné.... narozdíl od těch Accent Combo a podobných srágor, co jsou proti tomu jako z tvrdého papíru!!
mechaniky neřeším, ty byly hrozné u Amati, ale ani ty Accent Combo nemaj zrovna vůbec dobré stojany...
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack, doublepedal a ostatní HW GIBRALTAR, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky BALBEX... a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "