DaveMurray píše:No to je těžké jak cyp. Kdyby třeba vždycky při nějakém zvýraznění apod. se dávaly pravidelně akcenty anebo tak.. Jenomže prostě několikrát ve stejný situaci (třeba zrovna to 2× cink před synkopu) je to zahrané jednou na bell, jednou na ride body, jednou je tam jeden úder bell a druhý body a jednou je tam dokonce jen jedno ridnutí, ve stejné situaci, to si představte

a pak kdo se v tym má vyznat

Edit: jo třeba takhle normálně jsou bicí jo, a tam pokaždé je jiné to ridování. Jednou je to dvojcink před tu synkopu a je ridový a pak zas bellový, no a pak je tam jen jeden cink, apod.
http://www.megaupload.com/?d=UDTGS3ZUnapsal jsem tam visiter místo visitor, ale cyp s tym.
nevím jak kolegové od bubnů, no já sama ych asi do detailu své party nedokázala sepsat do PŘESNÉ partitury s tím, kde je jaký úder na bell nebo rde.
Tak samozřejmě nějaký základ rytmické linky ano, v zásadě i základní inii a rozloení brejků ve skladbě i přímo strukturu brejku samotnho, pochopitelně zdůrazněné doby (akcenty) v celé skladbě.... tovše bych dokázala sepsat a pochopitelně tohle respektuji při jakémkoiv oakovaném interpretování písně.
Ale JAK KONRÉTNĚ se s tím poperu v každé repríze skladby, to u je trochu "ad libit" a záleží na spoustě věcí. Hlavně na tom, jak s moje aktuální nlada sedne s tou skladbou ten konkrétní čas hraní, taky hraje nějaký ten "hráčský kiks" kdy se mi třeba nezdaří přesně trefit bell ( a to pominu že rána na bell vedená o milmetr jinde už má jiný charakter zvuku)....
Prostě a jednoduše, do poslední "ghost notes" či nějakého toho "cinknutí" to nejspíš málokdo z ás dá 2x po sobě stejně. To dělá tu muziku živo, barvitou a osobitou. Pro ne-bubeníka pak je to hodně těžké vysledovat, když tam žádné zákonitosti nejsou
To jako kytarista víš jistě sám a dobře ze svých partů. Myslíš že třeba Hendrix zahrál 2x to samé sólo do posledního detailu totožně?? Zná prostě strukturu skladby a sóla, zná tempo a tóninu, zn melodii, ale jak se s tím kdy popral, to už záleželo a jeho mmentální invenci a náladě....

Bicí GRETSCH Catalina Maple, drumrack, dvojšlapka a ostatní HW GIBRALTAR, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky BALBEX... a ruce i nohy k nezaplacení:))) A nádherný "mazlíček", 10" efekťáček plecháček od MAPEXu - jek pomilování:))
Limitovaná edice snare MAPEX z řady Black Panther v provedení Zebrawood