od Monikad » 5.07.2011 2:06
For DAVE: K těm stojanům. Pochopitelně je celkem praktické a i finančně snad zajímavé, využívat takové ty multistojany, případně dodatečná přídavná činelová ramena. Záleží všakna tom, jaké stojeny to celé ponesou. Určitě to chce když ne top produkt, tak něco z hodně vysoké řady značky, kterou si zvolíš. Vím, je to o penězích, ale investice do kvalitního stojanu se vyplatí!! Pochopitelně mluvím o masivním robusním stojanu, nejlépe šibenici, určitě s dvojitýma nohama, oceníš určitě i paměťové zámky, nebo nějaký lepší systém nastavovacích prvků.... takový stojan bude sloužit hodně dlouho, vydrží i nešetrnější zacházení a bez problému unese i nějaké 2-3 kousky i těžších činelů větších velikostí. každopádně už někde u 2 stojanů a na každém eště třeba 2 přídavná ramena, tak tam ž bych osobně zvažovala stojany neřešit a kouknout se po bicí rampě. nevíme o tvé soupravě nic, tedy ani rady nemůžou být konkrétní.
Chcešli ale typ na vyzkoušené dobré značky, tak de fakto všechny známé velké firmy dělají ve všších řadách solidní železo. Já používám výhradně GIBRALTAR, ale mám vyzkoušenou i valitu stojanů PEARL, TAMA, MAPEX a dokonce i YAMAHA, i když u téhle značky se nemůžu zbavit pocitu předraženosti. Ze stejného důvodu ( a bez zkušenosti osobně) bych se kvalitou nebála stojanů DW, ale cena by mohla být problém.....
Možná teď budu mnohými pranýřována, ale neodpustím si typ na jeden hodně cenově přijatelný, no kvalitou velice vydařený kousek od firmy, jejíž jméno nahání mnoha bubeníkům osypky a orosí se jim čelo..... je to STAGG řady 1000 !! hajtkový stojan z té řady jsem dostala do ruky víceméně náhodou spolu s jinými věcmi přez inzerát a fakt se povedlo udělat kvalitní kousek, co má veškeré možné vychytávky vysokých modelů známých firem a cenou je to za hubičku. Puvodnímu majiteli nějaký čas sloužil, já jej po kšeftech tahala asi dva roky a z domu šel až ve chvíli, kdy jsem přezbrojovala své železo komplet do GIBRALTARu. Nicméně stojan hh z druhé nejvyšší kategorie Gibraltaru, co mám te´d, má ceníkovou cenu o kus výš, ale uživatelský komfort toho STAGG 1000 nedosahuje... to musím sportovně přiznat.
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack, doublepedal a ostatní HW GIBRALTAR, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky BALBEX... a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "