To co tu kolega "ahomionicky" píše je hodně špatné. Ty nejsi bubeník, že?? Mě kdyby někdo začal olepovat bubny čímkoliv, zahrvá si s vlastním zdravím!!
Vážně a v klidu..... je to jako kdyby kytaristovi namísto elektrické sólovky někdo podstrčil španělku s nylonovýma strunama... nebo jako kdyby automobilovému závodníkovi namísto závodního auta dali šlapací!!!
A stěmi špejlemi.... myslím že Pehve to popsal dobře. je to jiné "náčiní" a má to svá specifika, proč se to používá. nejde s tím zahrát vše, technika hry i výsledný zvuk, to vše je jinačí. Opět oblíben přirovnání.... chtít hrát místo paliček špejlemi je stejné, jako jíst polévku příborem namísto lžíce!!
Akustika sálu je v první řadě věcí majitele, nebo provozovatele. Znám tyhle vesnické sály hodně dobře a bývá to děs, no opravdu (souhlas s Pehvem) pomůže nejvíce nějaká opona, závěsy, nebo prostě něco látkového, co volně visí před rovnou plochou stěn a nebo oken.
Průser bývají vysoké stropy sokoloven, ale to je holt věc, se kterou si musí poradit zvukař. Muzkanti můžou maximálně pro podobné účely použít plexisklové stěny okolo bicích nebo před aparáty. Ale to jsem viděla pouze v městských klubech, na vesnickém kšeftu ještě nikdy
Tovární je to drahé, ale "zlaté české ruce"... prostě šikovný kutil nebo moelář si poradí. pro inspiraci myslím tohle
http://hudebnicentrum.cz/inshop/ostatni ... -bici.htmlCo se týče odposlechů, tak stejně jako s paličkami versus špejlemi.... monitorová bedna a sluchátka jsou dvě rozdílné varianty, a je na každém aby si zvolil, co mu sedí líp. Já například vyžadji klasický odposlech z monitoru. Sluchátka mi berou část prostoru a dynamiky, takže si to nejen neužívám, ale vlastně pořádně "nevím co hraji" v rámci dynamiky skladby.

Bicí GRETSCH Catalina Maple, drumrack, dvojšlapka a ostatní HW GIBRALTAR, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky BALBEX... a ruce i nohy k nezaplacení:))) A nádherný "mazlíček", 10" efekťáček plecháček od MAPEXu - jek pomilování:))
Limitovaná edice snare MAPEX z řady Black Panther v provedení Zebrawood