Monikad píše:Nindras píše:Uchycení tomů je opravdu velmi individuální záležitost

... ... Každý bubeník by si měl sadu rozestavět tak, jak se mu na ní nejpohodlněji a prostě nejlépe hraje

...
Tady kolem těch tomů byla řeč o něčem jiném

Ohldně postavení tomů se mluvilo spíše o tom jestli výše či níže, jestli vodorobvně nebo naklopit,...atd!!
Ta tvá poslední věta: To je zákon! vytesat a pozlatit.
ještě doplním, že to o tom, jestli tomy drží v holderu na kopáku, nebo visí na stojanu či rampě - to je věc zvuku. Hmota která tomů co tlačí na kopák svrchu trochu tlumí jeho přirozenou rezonanci. Podobně je to třeba u tomů a kotlů co jsou vrtané a visí za korpus versus letmé držení bez vrtání lubu bubnu...

Ahaaa

... Tak to sem byl zase asi trošičku mimo

... Sorry, my fault

...
Jinak k té poslední větě: Já to tak prostě vidím

... Příde mi nesmyslný, postavit si bicí do puntíku stejný, jako je má někdo jinej, když je pak jasný, že ty bicí sou stavěný do... řekněmě... přirozenosti hraní někoho jiného

. Z toho vyplývá, že kdybych si postavil bicí třeba uplně stejně, jako je má například Chad Smith, tak je jasný, že se mi na ně až tak dobře hrát nebude. Každej člověk je jinak fyzicky stavěnej a každýmu prostě sedí něco jinýho

- A každej by na to měl přijít sám, jak se mu nejlíp hraje

...
S tou poslední poznámkou také souhlasím. Je to znát. Měl sem oba tomy přidělaný na kopáku a mělo to o něco jinačí zvuk než když sem je pak sundal

... Prostě vrtaný a nevrtaný korpus bubnu a jeho způsob uchycení má vždy na výsledný zvuk nějaký ten vliv

...