Zdravím všechny chci se zeptat jaké máte zkušenosti s těmito řadami činelů chci si od jednoho z výrobců koupit celou sadu+china18" spalsh8" a které byste mi mohli doporučit.
Vím,že to jsou nejlevnější série,ale né každej má lepší.Díky za odpovědi.
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Vím,že to jsou nejlevnější série,ale né každej má lepší....
lakyes píše:asi pravda..plánuji mít ty plechy na delší dobu díval jsem se i po celé sadě MEINL MCS je tam 14crash navíc za 6100kč a nebo Zildjian ZBT a tam je 18"crash navíc a cena za 6590kč je tam sleva 1300kč...ale ty zildjiany by se mi zamlouvaly víc![]()
tak po výplatě jdu do nich.
Monikad píše:lakyes píše:asi pravda..plánuji mít ty plechy na delší dobu díval jsem se i po celé sadě MEINL MCS je tam 14crash navíc za 6100kč a nebo Zildjian ZBT a tam je 18"crash navíc a cena za 6590kč je tam sleva 1300kč...ale ty zildjiany by se mi zamlouvaly víc![]()
nedělej to...vybírej po jednom. Za 6 tisíc koupiš už solidnější hajtku a třeba i nějaký ten obstojný ride, nebo slušný crash. ta investice do kvality se vyplatí. krabicové sady jsou k ničemu. Ani se nezaobírám tou nebo kterou sadou. 5 plechů spolu v karbici a cena kolem 5-6 táců = nehrající bezcená věc.
lakyes píše:Monikad píše:lakyes píše:asi pravda..plánuji mít ty plechy na delší dobu díval jsem se i po celé sadě MEINL MCS je tam 14crash navíc za 6100kč a nebo Zildjian ZBT a tam je 18"crash navíc a cena za 6590kč je tam sleva 1300kč...ale ty zildjiany by se mi zamlouvaly víc![]()
nedělej to...vybírej po jednom. Za 6 tisíc koupiš už solidnější hajtku a třeba i nějaký ten obstojný ride, nebo slušný crash. ta investice do kvality se vyplatí. krabicové sady jsou k ničemu. Ani se nezaobírám tou nebo kterou sadou. 5 plechů spolu v karbici a cena kolem 5-6 táců = nehrající bezcená věc.
Jak jsem říkal,memám prachy na to aby dal jen za plechy třeba 15tis. a myslím si že je rozdíl dát za sadu 6,5tis,než kupovat každej zvlášť a zaplatit necelých 12tis..to je víc než tisícovka ušetřená
Moleek píše:Podle mě se tady zbytečně zobecňuje Krabice = šmejd. Ano.. Samozřejmě pro mosazné plechy to platí vcelku spolehlivě, ale v sadách se prodávají i lepší řady (Počínaje například PST 5)
lakyes: Dříve jsem si taky myslel, že je fajn mít 2 crashe, hajtku, ride, splash (nebo víc) a chinu bez ohledu na kvalitu.
Každopádně je pro celkový zvuk základem mít dobrou hajtku a pak třeba další dva slušné plechy než hromadu nehrajícího šrotu. Jak se říká: Míň je někdy víc
zzbar píše:Pořád si myslím, že i za těch cca 7,5K bys mohl mít plechy, se kterýma můžeš v klidu hrát, které ti při normálním hraní a slušném zacházení vydrží a které nebudou "na ostudu".
Uvedu příklad činelů, se kterýma mám zkušenost (ať už současnou, nebo z dřívějška)...
Když vybíráš kus po kuse, dají se opravdu vybrat zvukově slušné kusy i v této třídě.
Nedovedu si představit, že rozbalíš krabici a pak zjistíš, že ti jeden plech nehraje-nesedí... Půjdeš to vracet? Reklamovat?
Pořídíš si slušný základ a postupně, s našetřenými penězmi, můžeš doplňovat a vyměňovat až do tvého ideálu...
http://kytary.cz/meinl-c-14mh-classics- ... /HN086695/
http://kytary.cz/meinl-c-16mc-classics- ... /HN117751/
http://www.drumcenter.cz/eshop/paiste-2 ... 74863.html
lakyes píše:ale časy byly zlý parkrát jsem se stěhoval atd a tak jsem musel prodat bici a myslel jsem že skončím už jsem v nich měl narvaných přes 50tis. a co se týče činelů tak jsem měl pěknej mix co si pmatuju HH a splash meinl Raker ,Ride Zildjian ZXT,crashe,chinu a splash DH briliant ted jsem si zase koupil nový(jetý) bicí a dal jsem to dohromady s kapelou ale vím jak jsem na tom finančně a co bych si mohl dovolit
zzbar píše:lakyes píše:ale časy byly zlý parkrát jsem se stěhoval atd a tak jsem musel prodat bici a myslel jsem že skončím už jsem v nich měl narvaných přes 50tis. a co se týče činelů tak jsem měl pěknej mix co si pmatuju HH a splash meinl Raker ,Ride Zildjian ZXT,crashe,chinu a splash DH briliant ted jsem si zase koupil nový(jetý) bicí a dal jsem to dohromady s kapelou ale vím jak jsem na tom finančně a co bych si mohl dovolit
zzbar píše:.,....Ještě bych třeba vybíral mezi Turkama. Nebo Sabianem...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník