Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Metličky na bicí, tak které?

Bicí soupravy, činely, hardware, ...

Metličky na bicí, tak které?

Příspěvekod tom.batoh » 8.07.2010 21:16

Čaute lidi,
mám problém. Chcu jsi pořídit metličky na bicí a nevím jaké jsi mám vybrat. Tak mi prosím poraďte, jaká značka popřípadě typ se do čeho hodí, nebo s kterymá máte nějaké dobré nebo špatné zkušenosti. Těším se na odpovědi.
tom.batoh

Re: Metličky na bicí, tak které?

Příspěvekod Vojtechpetrik » 14.07.2010 22:05

Čau hele zkus Vic Firth Rock Rake jsou 2 typy měkčí a tvrdší (teda myslim :D) - http://www.akcentshop.cz/index.php?article=1556
Gretsch Black Hawk
Blány: Remo
Hardware: Gibraltar
Činely: 1) Crash (16) - Zildjian , 2) Power Crash (17) Paiste, Hi-Hat (14) - Paiste;Sabian, Ride (20) - Sabian, Cowbell - Meinl
Používám paličky Pellwood 5A Medium Hickory, Pellwood PW Swing Model habr a štětky Vic Firth Rock Rake
Vojtechpetrik

Příspěvekod SUK » 27.07.2010 15:09

Kamarad ma nejakym zpusobem slepeny nebo jinak zgrupeny špejle, ale nevim, jestli je to primo to co chces...
Losetyč tvojo
SUK

Věk: 21

Příspěvekod Dante » 27.07.2010 16:01

Metla z ciroku, prírodný materiál. Násada z dreva, štyrikrát prešitá.
A ta cena. To se vyplatí.
http://www.ascsro.sk/katalog/metla-cirokova
Vztek, zkreslení.
Obrázek
∞=0
Dante

Příspěvekod Monikad » 27.07.2010 21:37

Dante píše:Metla z ciroku, prírodný materiál. Násada z dreva, štyrikrát prešitá.
A ta cena. To se vyplatí.
http://www.ascsro.sk/katalog/metla-cirokova

Nebudem to tady zesměšňovat... OK?? :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, drumrack, dvojšlapka a ostatní HW GIBRALTAR, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky BALBEX... a ruce i nohy k nezaplacení:))) A nádherný "mazlíček", 10" efekťáček plecháček od MAPEXu - jek pomilování:))
Limitovaná edice snare MAPEX z řady Black Panther v provedení Zebrawood
Monikad
Rádce

Věk: 41

Příspěvekod Monikad » 27.07.2010 21:42

SUK píše:Kamarad ma nejakym zpusobem slepeny nebo jinak zgrupeny špejle, ale nevim, jestli je to primo to co chces...

:D :D Bojím se, že to je opravdu jen laický pohled na věc, ve skutečnosti má určitě bráška něco takovéhleho http://www.balbex.cz/cs/site/produkty/s ... y_habr.htm a ´t se tomu odborně říká ŠPEJLE, tak jsou to ve skutečnosti přesně opracované kousky výběrového dřeva (v tomhle případě habru či bambusu a to celé s patřičnou gramáží a vyvážením svázané dohromady. :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, drumrack, dvojšlapka a ostatní HW GIBRALTAR, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky BALBEX... a ruce i nohy k nezaplacení:))) A nádherný "mazlíček", 10" efekťáček plecháček od MAPEXu - jek pomilování:))
Monikad
Rádce

Příspěvekod Monikad » 27.07.2010 21:45

tom.batoh píše:Čaute lidi,
mám problém. Chcu jsi pořídit metličky na bicí a nevím jaké jsi mám vybrat. Tak mi prosím poraďte, jaká značka popřípadě typ se do čeho hodí, nebo s kterymá máte nějaké dobré nebo špatné zkušenosti. Těším se na odpovědi.

Já k plné spokojenosti používám model Floppy stick Fs6 od Balbex http://www.balbex.cz/cs/site/produkty/s ... bambus.htm

hraji s nima pár kousků za večer takřka každý víkend po kšeftech a i když se pochopitelně štěpí a lehce odlamují konečky, jako celek drží už 2 roky a ještě nějaký čas držet budou :wink:
Monikad
Rádce

Příspěvekod SUK » 27.07.2010 21:54

Oh, tak pardon :D Ja to videl asi pred dvema rokama, on to nazval spejlema a to je jediny, co si pamatuju :) Ale je to ono (jen teda mam pocit, ze tam byly opravdu spejle, treba homemade? - bylo jich tam nejak hodne)... ja holt na bici jeste nikdy nehral :( (zato kroutit palickou uz umim vcelku obstojne)
Losetyč tvojo
SUK

Příspěvekod Monikad » 28.07.2010 8:08

SUK píše:Oh, tak pardon :D Ja to videl asi pred dvema rokama, on to nazval spejlema a to je jediny, co si pamatuju :) Ale je to ono (jen teda mam pocit, ze tam byly opravdu spejle, treba homemade? - bylo jich tam nejak hodne)... ja holt na bici jeste nikdy nehral :( (zato kroutit palickou uz umim vcelku obstojne)

Ono se tomu fakt "špejle" říká, ale.... no viz mé příspěvky s odkazy výše. 8)

Když neumíš bubnovat ale jen "obstojně kroutit paličkou" zkus udělat kariéru u mažoretek!! :idea: :D :D
Monikad
Rádce

Příspěvekod DJmanasek » 30.07.2010 0:33

Ohledně metliček, sám doporučuju značku vicfirth, ale OCELOVÉ (plast je naprd), stojí to okolo 800,- a jsou takové fialové :)

a ty špejle, dělá se buď 7 špejlí nebo 19 špejlí, a jsou zvukově hlavně odlišné :), já mám v sortimentu obojí, ale radši mám ty 19ky, jsou měkčí a lépe se mi s nima hraje...
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
DJmanasek
Rádce

Zpět na Bicí nástroje