arcilucifer píše:......byl mi predstavenej metronom body beat taktez od petersona, urceny pry pro bubeniky. co na nej rikate?
Musím říct že zkušenost nemám a že takovouhle "pulzní" věc vidím prvně a ráda!!!
Jako bubenice s dlouholetou praxí ale hned od boku vidím nějaké klady a zápory:
- prospěšné je, že je to celé zařízení malé a kompaktní, někde za opasek, nicméně se pak bojím, že bude problematické jakékoliv ovládání během hry.
- paráda je, že odpadá největší bolístka kterou my bubeníci s metronomy máme, a to je nedostatečná úroveň hlasitosti - pulzy do těla jsou prostě vnímány jinak:)
Tím se navíc i pro mě může dobře odstranit motání hlavy a nevolnost při zašpuntování uší sluchátky!!!!- maximální plus je to, že bubeník může být "volnýma" ušima dokonale v kontaktu s tím co akusticky hraje i vnímat odposlech, navíc není ai fixován očima alternativně na nějaké optické ukazatele metra, ale prostě je zapojen další smysl pro vnímání přednastaveného tempa!! Tohle je BOMBA!!!!
- oproti tomu vidím ale jako velké mínus ovládání. Nevím jak je nebo není podsvícený display, an nevím jak velká jsou tlačítka, nicméně bubenický metronom by měl obsahovat mnohem komfortnější ovládání!! Minimálně by měl umět "natapovat" tempo bez znalosti přesného údaje v bpm, měl by mít nejlépe "kolečko" pro rychlý přesunv rychlostech tempa, leckdo uvítá i nastavení triol, zdůrazněné akcenty na první, atd...... Tedy mi vychází, že je to celkem fajn zařízení, technologicky zajímavé, ale bubeníci jej si zase tak moc v tomhle provedení nevyužijí.

Nevím, zkusím si to někde najít na prodejnách a případně vyzkoušet jak ty pulzy fungují:))
Pro melodické nástroje, respektive cvičení (na piáno, kytaru, housle,...) kde stačí nastavit základní, neměnící se rytmus pro celou doma hranou etudu, to ale bude myslím dokonalé. Pro cvičení bubeníků snad v začátcích také, ale pro pokročilé, kteří se nechávají metronomem vést to ale, bjím se, nebude.

Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack, doublepedal a ostatní HW GIBRALTAR, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky BALBEX... a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "