Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Nahrávání coververzí

Bicí soupravy, činely, hardware, ...

Re: Nahrávání coververzí

Příspěvekod vojtechkrupicka » 24.07.2011 12:45

tak jsem jim napsal a maj tam chybu. nestojí 2500, ale 12 500kč :D
ale poradili mi at si stáhnu traktor, reason nebo fruity loops, že by to pro mý účely mohlo stačit. tak to vyzkoušim
vojtechkrupicka

Věk: 18

Příspěvekod vojtechkrupicka » 24.07.2011 16:13

tak jsem to všechno stáhnul, nic z toho mi nejde, navíc jsou to všechno demoverze, tak jsem přemejšlel, že bych si koupil tenhleten software http://muziker.cz/pc-software/nahravaci ... uel-2.html píšou tam, že je pro začátečníky, tekže ideální pro mně
vojtechkrupicka

Příspěvekod zzbar » 24.07.2011 16:43

vojtechkrupicka píše:to je jasný, že bych to musel zahrát naprosto stejně. Tak přeci jenom vypadá to líp když se hraje na akustický.

Můžeš mi prosím prozradit, proč chceš vůbec dělat covery?
Nějak se v tom přestávám orientovat... Ze začátku to vypadalo, že chceš kvalitní zvuk, pak jsme se krkolomně dostali k el. bicím, teď to vypadá, že snad chceš jen na něco balit holky...
Tama, Paiste, Meinl, Powerstroke3,Basix,
Soundcraft, QSC, dBTechnologies, Proel, Audix, Shure, Samson...
a spousta No name...
zzbar
Rádce

Věk: 39

Příspěvekod vojtechkrupicka » 24.07.2011 16:45

no prostě mě láká si nahrát nějaký coververze. to je všechno.
ale stejně mi za chvíli nezbyde nic jinýho než nahrávat i obraz na těch elektronickejch.
vojtechkrupicka

Příspěvekod Monikad » 24.07.2011 22:07

vojtechkrupicka píše:Ještě mě napadla jedna věc, že bych nahrál obraz na klasickej bicích a zvuk na elektronickej. šlo by to, né?

Šlo by to samozřejmě!! jen to chce sladit potom synchronizaci obrazu a zvuku.... v opačném případě by si v očích muzikant a lidí zběhlých v muzice byl za blbce :?
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack, doublepedal a ostatní HW GIBRALTAR, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky BALBEX... a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Monikad
Rádce

Věk: 42

Příspěvekod Monikad » 24.07.2011 22:11

zzbar píše:
vojtechkrupicka píše:to je jasný, že bych to musel zahrát naprosto stejně. Tak přeci jenom vypadá to líp když se hraje na akustický.

Můžeš mi prosím prozradit, proč chceš vůbec dělat covery?
Nějak se v tom přestávám orientovat... Ze začátku to vypadalo, že chceš kvalitní zvuk, pak jsme se krkolomně dostali k el. bicím, teď to vypadá, že snad chceš jen na něco balit holky...

mě taky uniká smysl toho všeho.... nejenu Vojtěcha, ale tak nějak obecně. proč si dávat práci s nahráváním coveru a jeho úpravou i do obrazu a pak to celý nasypat zadáčo na server?! :shock:
ještě tak pochopím, když našprtáš covery i s kapelou a celé to prostě za prašule zahraješ. Po takových kapelách je poptávka, sama jsem jich pár prošla a nebráním se ani budoucí spolupráci s takovými... on čím kvalitnější kopie, tím to může být větší holírna!! Ale proč to celé dělat zadarmo???? :D
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack, doublepedal a ostatní HW GIBRALTAR, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky BALBEX... a ruce i nohy k nezaplacení:)))
Monikad
Rádce

Příspěvekod vojtechkrupicka » 24.07.2011 22:24

zatim jsem se pořád nedokopal k nahrání bubnů. asi to nahraju rovnou i s obrazem na elektronickejch.
je nějakej z těch softwarů, který mi poradili v obchodě, že se dá zdarma stáhnout dobrej?
vojtechkrupicka

Příspěvekod Monikad » 26.07.2011 18:19

pavlii píše:Koukám, že se to pomalu stáčí do "Studio a recording" :lol: otázky jsou:

- čím zvuk nahráváš (typ mikrofonu apod.)
- umístění mikrofonu
- do čeho nahráváš (zvukovka apod.)

P.

Právě! nechcete tento thread přetáhnout právě do té skupiny "Studio a recording"?? Bude to ku prospěchu věci... hlavně Vojta Krupička, jako tazatel se tam dozví asi fundovanější rady. my jsme jen obyčejní bubeníci. 8)
Monikad
Rádce

Příspěvekod zzbar » 26.07.2011 20:27

Když si tak pročítam toto téma od začátku, myslím, že tu Vojtěch dostal tolik odpovědí, že to musí stačit. Jen kdyby je chtěl pochopit a něco si z nich vzít. I ten přesun do jiné sekce tu padl.. už to začíná být trochu kolovrátek :)
Tama, Paiste, Meinl, Powerstroke3,Basix,
Soundcraft, QSC, dBTechnologies, Proel, Audix, Shure, Samson...
a spousta No name...
zzbar
Rádce

Věk: 39

Příspěvekod pavlii » 27.07.2011 8:30

Rozděleno, pro zachování logiky jsem zde smáznul Nerův příspěvek (stejně se týkal infa o rozdělení) a pokračování ohledně nahrávání je zde.

V tomto vláknu tedy prosím pokračovat na téma z bubenické oblasti (bez principu nahrávání) 8)

P.
Obrázek
http://www.studiokappka.cz Skype: studio_kappka
home recording: Cubase VST/32 5.2 & C5, WaveLab 4 & 6/7
Dynaudio BM6 + A500, Yamaha DSP Factory, Yamaha AW2400, Yamaha MOTIF ES 8
pavlii
Moderátor

Věk: 38

Příspěvekod fuxleep » 28.07.2011 1:08

"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"
fuxleep

Předchozí

Zpět na Bicí nástroje