Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

ničí hra na bicí sluch ??

Bicí soupravy, činely, hardware, ...

Re: ničí hra na bicí sluch ??

Příspěvekod Freedy.x » 7.02.2010 1:07

Nero píše:Mno, tak jako tak - pokud posloucháš hudbu tímto stylem, tak se dříve nebo později na to ORL dostaneš...

Kdyz metal tak poradne :)
Freedy.x

Věk: 17

Příspěvekod Jimmy2 » 7.02.2010 9:16

Někde jsem četl (z více zdrojů), že problém s ušiskama (v důsledku velké a často poslouchané hlasitosti) nepřichází, ale přijde. Resp. sluch se nezačne postupně zhoršovat, ale jednou prostě skokově devalvuje. Nechci to generalizovat na všechny problémy, které ucho mohou postihnout. Ale i tak bych si na to dával pozor..
Cort KX5, Cort CJ 1F NS, Marris CL-100, Roland Cube 30x, Toneport GX, Amatér a věčný začátečník.
Jimmy2

Věk: 29

Příspěvekod heczis » 7.02.2010 19:47

Nejsem sice bubeník, ale často - zejména, když je víc kšeftů nebo zkoušek za sebou (třeba i během několika dní) - už nemůžu víc poslouchat. Třeba taky ráno vstanu a slyším různý pískání a podobný věci. Ale to nebývá ani tak velkou hlasitostí, jako spíš že v tom kraválu jsem dlouho.
Takže jsem dostal strach a nosim špunty, obzvlášť na koncerty - tam je to poznat nejvíc. Vlastně často bývá i lepší zvuk, ale to je asi tim na jaký koncerty chodim :-)
(žádné zdroje - jen pozorování sebe)
fretless a 6tka od Petra Minaříka, jazzbass od Jardy Ubla, hlavy Peavey MAX160 a Eden WTX260, 2x box Hocke 1x12", mulťák Zoom B2.1u, trombon King 3B
http://bandzone.cz/sunday4
heczis

Věk: 25

Příspěvekod Lukas Cech » 18.03.2010 1:22

heczis píše:Nejsem sice bubeník, ale často - zejména, když je víc kšeftů nebo zkoušek za sebou (třeba i během několika dní) - už nemůžu víc poslouchat. Třeba taky ráno vstanu a slyším různý pískání a podobný věci. Ale to nebývá ani tak velkou hlasitostí, jako spíš že v tom kraválu jsem dlouho.
Takže jsem dostal strach a nosim špunty, obzvlášť na koncerty - tam je to poznat nejvíc. Vlastně často bývá i lepší zvuk, ale to je asi tim na jaký koncerty chodim :-)
(žádné zdroje - jen pozorování sebe)

Dycky mi taky ráno pískalo..jednoho dne mi to pískání zůstalo - asi v 19letech..a už mi píská pořád...
Lukas Cech

Příspěvekod Red Bull » 19.03.2010 16:41

Velký hluk smozřejmě škodí sluchu. Může dojít až k přetrvávajícímu Tinitu. Který se léčí životosprávou, aktivitou a v poslední řadě pravidelným navštěvováním ORL odd., kvůli vazodylatační léčbě.

Pokud se chcete vyvarovat větším potížím, tak se snažte žít zdravě, provozovat fyzickou aktivitu, hodně pít a hlavně pravidelně provozovat sluchový klid. To znamená ticho.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.

Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994]-> Mesa Boogie Studio 22 combo [1988] -> Savannah Ukulele (nové olejové ladící mechaniky) D ladění
Red Bull
Globální moderátor

Předchozí

Zpět na Bicí nástroje