Neviděl jsem tu nikde téma týkající se opotřebení bicích, mám totiž jeden problém. Asi před třemi měsíci jsem koupil chinu Paiste 18 ( já vim, že vám se nelíbí její zvuk, jak jsem se dočetl, ale mě prostě sedí
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Monikad píše:..., nebo se může zprohýbat (to zpravidla u levných řad, u tvé značky třeba Paiste 101 a podobně)
shop v popisu píše:Řada PST3 byla uvedena na trh v roce 2005 a reprezentuje činely střední třídy. Materiál (slitina MS63) na jejich výrobu pochází z České republiky...........
Magotar píše:No to mě teda těšítrochu škoda, že člověk musí vyhodit 2K jen, aby zjistil, že věci ze ¨střední¨třídy jsou o ničem
Magotar píše:Tak oprava, nemám PST3 ale PST5, tzn. že ten materiál nejni plech, ale bronz, nicméně problém stejnej, ještě se chci teda zeptat jestli to má cenu hodit do bazáče a prodat to, něco našetřit a koupit jinou, kvalitnější, nebo spíš hrát dokaď se neopotřebuje úplně... myslim, že po dvou měsících hraní bych na tom ještě nemusel tolik prodělat, co vy na to?
Monikad píše:Obecně ale platí, že samozřejmě činel není věčný!! Nicméně při dobrém materiál, dobrém uložení a přiměřeném sklonu vůči úderům paličky tě může přežít! Pochopitelně mluvím o kvalitním činelu vyšší řady.
Mira7 píše: ....Jeden z činelů skončil ve tvaru vlnitého plechu, ale fakt drsně, i popraskal. Ještě na něm byla cenovka nějakých 3500 Kč, kluci z obchodu tak smutně koukali a jeden řekl "hm, tak si to dáme na zeď, no". Tehdy se snad v Číně ještě tak mohutně nevyrábělo, že by to byl nějaký vyložený šunt (a dovolili by si vůbec dát mu na hraní nějaký šmejd?), tak nevím, jestli to byla vada materiálu nebo brutalita hráče......
pehve píše:Když chce něco hrát musí si koupit pořádnej nástroj, ne šmejd.
pehve píše:Reklamace na praskliny příčného směru jsou bez šance, podélné praskliny se reklamují občas s úspěchem, záleží na prodejci.
heczis píše:.....Proč? Je to proto, že to praská příčně (tj. od středu k okraji? - sry, jsem poznamenanej studiem, u kruhu se mi příčnej směr blbě představuje, tak se jistim) samo od sebe, nebo protože do toho lidi často bouchají nějak "křivě"...?
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník