johnatán píše:nejjednodušší a zároveň nejlevnější způsob - vemeš ten žilotkovej nožík (kterej už tu byl zmiňovanej) a zahrabeš v kuchyňský lince mezi talířema, miskama, hrnkama a talířkama...najdeš si ideální velikost, položíš na blánu a obřízneš...

pokud bys tam chtěl tu nálepku, pak to mužeš řešit tim že si stejnym způsobem vyřízneš samolepící tapetu...
nevím, kolego Johnatáne, jaké zkušenosti s tím v prxi máš ty (a tím nenarážím na to, že jakožto basák bys nemohl zároveň někdy hrát i na bubny) ale je to dost hloupost. Ano, prvoplánově to napadne každého kutila, ale ono nejde jen o to "nějak" vyříznout "nějakou" díru" a "nějak" tam nalepit nálepku na parádu!!
Tohle tvé řešení řešení samozřejmě lze taky provést... stejně tak třeba "obkreslit" nožem CDčko, nebo propálit díru rozzžhavenou plechovkou.... těch nápadů už jsem za léta hraní četla kopec! nedoporučuju však ani jedno z těchto "pirátsko-amatérských" pokusů. snad proto, že jsem těch otvorů za svoji kariéru už udělala do blány bezpočet, tak vím, že pokud se to řeže nepodlepené (a ta tapeta je jako nic neřešící) tak jsou okraje jakoby mikronaříznuté a pak, když je řádně napnutá blána rozkmitána při hře údery beaterů, nedejbůch o to ještě nešťastně zavadí zvukař držákem kopákového mikrofonu, má to blána sečtené a do pár dní se začíná trhat.....
celý roky jsem s tím bojovala a teprve až někdy před nějakými asi 10ti lety, kdy jsem objevila tu šablonku, se konečně ukázalo dokonalé řešení bez vedlejších účinků
O tom "propalování" žhavou plechovkou.... to snad nemá smysl ani komentovat.... to je tak maximálně z ranku avantgardních umělců a výrobců abstraktních tvarů, než funkční a efektní pomoc muzikantovi.

Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack, doublepedal a ostatní HW GIBRALTAR, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky BALBEX... a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "