bubenik1997 píše:Ahoj všichni bubenící
Mám dotaz (pro vás asi dost směšnej) chtěl bych si ozvučit bicí a jediné co vím je že pořebuju mikrofony a ty mám vybraný:
http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani ... -21665.php co na ně řikáte??? A co bych potřeboval dál??? Chtěl bych aby to višlo do 3000 Kč! Předem děkuji!

Hlavní myšlenku, a sice, že je naprosto zcestné si myslet, že ozvučením získají bubny na kvalitě zvuku, ti už tady řekli kolegové, a já ji beze zbytku potvrzuji.
Pokud chceš udělat něco s kvalitou zvuku svého nástroje, pak investuj spíše do nákupu kvalitnější bicí sady, do lepších blan, vyhraj si lépe s laděním bubnů, případně zapracuj na technice úderu. To vše je plně ve tvé moci, očekává se to od tebe, ovšem (vyjma toho makání na lepší technice hry) tě to bude stát vyšší finanční výdaj, než zmiňované 3 tisícovky.
Zmiňované téma "ozvučení bicích" není tvojí starostí! Je to záležitostí zvukaře. Ozvučit bubny mikrofony potřebuješ totiž výhradně na vystoupení na větším podiu, případně ve studiu při nahrávání. tam všude ovšem je to na zvukaři... ono totiž nestačí mít kvlitní sadu mikrofonů, ale následuje ještě zbytek celého akustického řetězce. Zesilovače, efekty, kabeláž, nějaké držáky mikrofonů, reprosoustavy (tzv. PAčko) aby se celý zvuk dostal v patřičné kvalitě do uší tvých fans
Mít kvalitní mikrofony rozhodně samo o sobě nestačí!! je to jako kdyby sis v mrazu venku oblékl značkového kulicha, a jinak zůstal nahý!! Budeš mít sice drahou čepici ale zima ti bude stále
Jinak ještě zmiňovaná cena - 3000,-kč myslím tak akorát dostačuje na nějaké levnější držáky mikrofonů pro základní bicí set!! Solidní mikrofony jsou záležitostí 2-3 tisíc minimálně za kus.... obecně uznávaný standard třeba na kopák, j dynamický mikrofon typu "vejce" který stojí myslím 5-7 tisíc dle značky

Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack, doublepedal a ostatní HW GIBRALTAR, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky BALBEX... a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "