Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Paličky Ahead

Bicí soupravy, činely, hardware, ...

Paličky Ahead

Příspěvekod Monty22 » 7.08.2011 2:15

Ahoj kolegové, mám dotaz na paličky z hliníku Ahead? Zajímalo by mě jestli má někdo nějaké zkušenosti, jaký je odskok, rozdíl v hraní atd! Předem děkuji
Monty22

Re: Paličky Ahead

Příspěvekod Monikad » 7.08.2011 6:56

Monty22 píše:Ahoj kolegové, mám dotaz na paličky z hliníku Ahead? Zajímalo by mě jestli má někdo nějaké zkušenosti, jaký je odskok, rozdíl v hraní atd! Předem děkuji

Zkušenost mám jen z prodejen a předváděček.
na tvoji otázku: jaký je rozdíl v odskoku a ve hře? odpovím.... VELKÝ!!
Stejně jako je celkem velký vliv na zvuk který ta palička dává, velká je i výdrž hliníkové paličky a velká je i cena takového páru paliček.

Dle mě je prostě dřevěná palička nepřekonaná a nějaký hliník je trochu slepá ulička.... i když jsem se už setkala s pár ctieli téhle hliníkové věci. :|
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack, doublepedal a ostatní HW GIBRALTAR, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky BALBEX... a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Monikad
Rádce

Věk: 42

Příspěvekod ošťa » 7.08.2011 8:17

Sice je to hloupý názor ale - dřevo je dřevo, nikdy bych nechtěl hrát ničím jiným už jen kvůli pocitu, že držím dřevo.
ošťa

Příspěvekod Kajda » 7.08.2011 10:59

Měla jsem je asi na týden půjčené a je to opravdu dost velký rozdíl. Největší rozdíl jsem pociťovala v těžišti. Je to určitě věc zvyku, po týdnu hraní jsem zase měla trošku problém si zvyknout zpátky na dřevěné, ale naštěstí to šlo hodně rychle :) Taky říkám, že dřevo je dřevo.
Tím se ale nebráním si Ahedky třeba někdy pořídit :D
Mapex Orion, Paiste 2002, double Mapex Falcon
Kajda
Rádce

Příspěvekod Joe86 » 7.08.2011 11:36

Ahoj...jednu dobu jsem měl velkou spotřebu dřevěných paliček...jinými slovy bez příkras "hrál jsem jako prase" a tak jsem se rozhodl si je koupit...ano, těžiště je jinde..přišlo mi víc vepředu, takže se palička jeví těžší a je potřeba více energie na každý jednotlivý úder, což zatěžuje (ale zároveň i procvičuje) zápěstí..tím pádem je i jiný odskok a celkově je potřeba si na to zvyknout. Zvuk je taky o něco jiný..používám nylonové špičky, takže při běžném hrají to nejde tolik poznat, ale při hře přes rantl virblu je to úplně něco jiného (a není to moc pěkné)...nicméně...chvíli se to zdálo i přes cenový vklad jako úspora
...koupil jsem si nové špičky i náhradní gumové těla paliček,ale co se mi nestalo..já jednu na kšeftě zlomil...a vůbec nevím jak...gumové tělo paličky zůstalo nepoškozené, ale jádro jsem přerazil vejpůl...pravděpodobně při přechodu o rantl tomu nebo tak nějak...tak jsem je hodil do kouta (nedávno jsem je vytáhl znova, slepil páskou, ale během dvou minut decentního hraní se mi stejným způsobem rozsypala i druhá...asi únava materiálu nebo co..) tak jsem se vrátil k decentnější hře a ke 5AN a už mi není líto vyhodit tři stovky za pořádné hikorky, protože ty mi teď vydržely daleko dýl...ale jeden klad to přece jen mělo...pořádně mi to rozhýbalo zápěstí a po přechodu zpět na lehčí paličky jsem ho měl daleko pružnější a rychlejší ...
Joe86

Příspěvekod pehve » 7.08.2011 15:55

s Aheadkami mám stejnou zkušenost - jiné těžiště, jiný tah v zápěstí, rafkové udery(side stick, rim shoty) hodně jiný zvuk. Nejvíce mi vadilo posunuté těžiště na ride. Nevyhovují mi.
pehve
Rádce

Příspěvekod Monikad » 7.08.2011 20:41

:) Koukám že by to chtělo už taky někoho, komu ty paličky sedí!!! Já dokonce několik lidí znala, co na to hrálí rádi.... ale te´d si na jméno ani jednoho z těch dvou nevzpomenu :shock: :D
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack, doublepedal a ostatní HW GIBRALTAR, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky BALBEX... a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Monikad
Rádce

Věk: 42

Příspěvekod Moleek » 7.08.2011 20:43

Osobně jsem na ně nehrál, ale nedokážu si představit kompromis, aby hra na činely zněla slušně, ale činely se nezničily
:APOLLO LP::DIMAVERY PB::Cort AD810 NS::EMS amp::custom box 412:
:Mapex Voyager(22',10',12',14',14')::ANATOLIAN, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::R-stick 5B

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Moleek

Věk: 20

Zpět na Bicí nástroje