Ahoj,
chtěl bych začít s pochodovým bubnováním ve stylu +-30-ti letá válka. koukal jsem na různé bubny ale neumím si vybrat, zkratka vim o tom kulovy. Muzete mi nekdo pomoct?
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
LittleLeman píše:Ahoj,
chtěl bych začít s pochodovým bubnováním ve stylu +-30-ti letá válka. koukal jsem na různé bubny ale neumím si vybrat, zkratka vim o tom kulovy. Muzete mi nekdo pomoct?
LittleLeman píše:.....to uz sem cetl, ten buben vypada jako klasický pochoďák......

rushfan píše:They want to be equal, but point out how they are different. That's hypocrisy.
woro90-1 píše:V principu by mohlo stačit koupit obyčejný současný pochoďák a předělat mu napínání ze šroubů na šňůry. A techniku hraní se naučit sám. Co jsem pochopil, stačí si koupit delší paličky a naučit se obrácené držení, zbytek tě naučí libovolný kamarád bubeník.
Monikad píše:woro90-1 píše:V principu by mohlo stačit koupit obyčejný současný pochoďák a předělat mu napínání ze šroubů na šňůry. A techniku hraní se naučit sám. Co jsem pochopil, stačí si koupit delší paličky a naučit se obrácené držení, zbytek tě naučí libovolný kamarád bubeník.
Držení paliček v bubenických školách existuje několik, tedy to se učí nezávisle na tomhle tématu........ paličky se dělají také v různé kále tloušťky délky i tvaru.... v tom všem problém není.
Ale předělat soudobý pochodový buben na ladění šňůrou a demontovat mušle a šrouby je víceméně úsměvnékdyyž pominu, že chromovaný ráfek s oky na šrouby asi taky v očích milovníků historie neobstojí, tak nastane další, ryze funkční průser: A sice že současné blány žádný provaz nedokáže dostatečně vypnout do požadovaného ladění. někdejší přírodní kůže snad, ale dnešní plastové blány už určitě ne......
Monikad píše:AHA!!! tak ž je mi to jasnější!! Samozřejmě že by ti stačil zkušenější kamarád-bubeník, který ti pomůže se základy úderů, držením, atd...... nakonec přesně to co tam v tomhle vide hrají je poměrně jednoduchá věc, jejíž kouzlo je snad jen v hutnosti mnoha synchronně hrajících bubeníků!!Řemeslně to není žádná věda.
Co se týče nástroje, tak dle obrázků to tipuju na spíše nějaký kotel v pochodovém provedení (neznám přesný termín) prostě něco, co zjevně nemá struník, jako ty pochodové bubny co jsme o nich mluvili dříve...
Dle videa to tak hádám na nějaké 16-18" v průměru a hloubky asi 16". To bude asi nejsložitější na celé té věci... prostě je to těžké a pochodovat s tím zavěšeným na popruhu, tak to chce docela jistě tréning a fyzičku.....

rushfan píše:They want to be equal, but point out how they are different. That's hypocrisy.
LittleLeman píše: .....co to je strunik? P.S. Stacil by mi o neco menci biben.
LittleLeman píše:Děkuji za vyhledaný buben je nádherný, bohužel poněkud pálka. Uvidím a možná do něj časem pujdu.
Našel jsem par odkazu na bubny te n od vas je z latinské ameriky, koukal jsem ze se casto objevuje nazev tenor a bass je to velky rozdil? popr jak zni tenor pac ma jaksi nejlepsi rozmery
http://www.tycoonmusic.com/worldn_percussion.php
http://www.muzikant.cz/bici-nastroje-5/ ... -26667.php
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků