Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Rezonanční blána Amati

Bicí soupravy, činely, hardware, ...

Rezonanční blána Amati

Příspěvekod Freedy.x » 25.10.2011 20:59

Cauves, ted me tak napadlo, proc nemaji stary Amati musle na rezonancni blanu ? To jsou driv mysleli, ze to takto ma lepsi zvuk ? :)
Freedy.x

Věk: 17

Re: Rezonanční blána Amati

Příspěvekod zzbar » 25.10.2011 21:14

Lepší zvuk určitě né. Spíš to bylo levnější na výrobu.
Tama, Paiste, Meinl, Powerstroke3,Basix,
Soundcraft, QSC, dBTechnologies, Proel, Audix, Shure, Samson...
a spousta No name...
zzbar
Rádce

Věk: 39

Příspěvekod pehve » 25.10.2011 23:27

Kdysi byl trend ty rezonanty sundávat, soudruzi z Amati toho jen využili a jednu z řad dělali právě bez toho kování a obručí pro rezonanty. Naštěstí toho brzy nechali :)
Také známý trojlístek tomíků Amati na stojanu byl bez rezonantů.
pehve
Rádce

Příspěvekod Monikad » 26.10.2011 6:59

zzbar píše:Lepší zvuk určitě né. Spíš to bylo levnější na výrobu.

Opět jsem téhož názoru :wink: :D
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack, doublepedal a ostatní HW GIBRALTAR, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky BALBEX... a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Monikad
Rádce

Věk: 42

Příspěvekod Sam Jr. » 26.10.2011 16:50

tomy bez rezonanční blány jsou tzv. "koncertní tomy" a rozhodně to není výmysl soudruhů z Kraslic :lol:
Sam Jr.

Věk: 33

Příspěvekod pehve » 26.10.2011 16:51

výmysl určitě ne ale dělali to
pehve
Rádce

Příspěvekod Monikad » 27.10.2011 13:03

Pokud si pamatuji na nějaké letáky báječných kraslických sad bubnů, tak tomy s rezo blánami nazývali jako "jazz provedení" a bez rezo pak to bylo "rock provedení". ještě také experimentovali s hloubkou korpusů tomů!
Mnoho z nás asi pamatuje jejich relativně "moderní" rampovou sadu z 80tých let s tomy extrémní hloubky. Bohužel tam, kde by hloubka korpusu měla smysl nejvíc, tedy v kopáku, tak tam se drželi u zdi......
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack, doublepedal a ostatní HW GIBRALTAR, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky BALBEX... a ruce i nohy k nezaplacení:)))
Monikad
Rádce

Příspěvekod pehve » 27.10.2011 21:13

nebylo Moniko potřeba, ten kopák je prostě dobrej, stále mi jeho zvuk chválí většina zvukařů i bicmenů. Naposledy v uterý na koncíku na Leitnerce v Brně na něj hrál bicmen Marka Dusila a první co se ptal co je to za bicí, hlavně kopák že je super zvuk. Když jsem mu řekl Amati Kraslice nechápal.
Protože to neznal.
Hned druhej přišel zvukař a ten chválil všechno. Taky se ptal co je to zač. Na odpověď Amati hned přikyvoval že si to myslel.
Proto že to znal.
Důležitý je ladění a technika hry. Značka ne :wink: .
pehve
Rádce

Příspěvekod Monikad » 28.10.2011 9:42

Nevím sice kdo je Marek Dusil, ale vím dobře co za bubny jsou Amati a několikero kopáků jsem měla možnost krotit. je fakt, že v době kdy jsem měla bubny téhle značky, tak jsem si nebyla vůbec jistá v umu ladění a technika hry byla také trochu v plenkách, no souhlas, že nejd prioritně o značku a ladění, no přesto, s plnou vahou toho tvrzení si ZA SEBE troufnu říct, že kopák od Amati býval nejpovedenějším na souravě, přesto prostě nehraje!! Chybí mu právě těch pár enťáků na délku korpusu a hlavně trochu masivní materiál, který má hodně velký vliv na hlavně basový zvuk bubnu. nejde ani tak o materiál a v téhle chvíli mi nevadí provedení z překližky neurčitého původu, ale prostě je to tenké a krátké!!! A sorry, dle zkušeností alespoň u kopáku na velikosti záleží! :wink:

Věřím, že se v rámci možností dá z takového Amátího kopáku vyloudit slušný tón, když se dá solidnější blána, kdž se srovnaj hrany,.... ale stále j to luxuní zvuk "ve své kategorii". V konkurenci jiných kopáků už to silně pokulhává za pelotonem. :roll:
Monikad
Rádce

Příspěvekod pehve » 29.10.2011 21:05

Já s ním mám dosud velmi dobré zkušenosti. Není to sice žádnej šlechtic ale v konkurenci jiných kopáků rozhodně nejen že nepokulhává za pelotonem ale dokázal i pár napudrovaných předražených frajírků s přehledem zadusat do země :mrgreen:
pehve
Rádce

Příspěvekod Monikad » 30.10.2011 10:15

pehve píše:Já s ním mám dosud velmi dobré zkušenosti. Není to sice žádnej šlechtic ale v konkurenci jiných kopáků rozhodně nejen že nepokulhává za pelotonem ale dokázal i pár napudrovaných předražených frajírků s přehledem zadusat do země :mrgreen:

Zkušenost a praxe v ladění (což u tebe není problém) + štěstí na zrovna povedený kousek = slušný finální výsledek. :!: někdy se prostě zadaří... věřím!!! :wink:

Zrovna před pár hodinami, včera na kšeftě, jsem s přesvěčila, že ani já asi nebudu "marná ladička" :D nebudu uvádět jména hlavně z ohledem a korektnost vůči kolegům muzikantům, ale jde o to že jsme hráli svj koncertní set na akci a po násvečer dorazila jedna tancovačková parta. Ironií osudu měl bubeník té druhé kapely naprosto totožnou značku i řadu soupravy, jako já. tedy stejný sál, stejná technika, stejný zvukař, stejný mikrofon.... a naprosto diametrálně rozličný zvuk. I zvukař byl s mým kopákem hotový za pár minut, zatímco ten kolegův zněl ůdivně" a nedokázal se s tím zvukově poprat ani po 2 hodinách produkce (dál už jsme neposlouchali a vyrazili na cestu domů).... takže poučení závěrem. Totožný buben, z kvalitního javorového dřeva, totožná kvalita (přece jen dnešní firmy dbají na kvalitu a vyrovnanost vlastností produktu víc, než souruzi v národním podniku Amati Kraslice) ale rozličné blány + ladičský um = velký rozdíl. :idea: :wink:
Monikad
Rádce

Zpět na Bicí nástroje