pehve píše:joe 86: musíš přesně vědět co chceš mít za zvuk, tedy i zhruba ty intervaly, není možný konkrétně poradit protože si dokážu představit všechny kombinace

obecně jak píše Monika do rocku více přímou hru a hutný zvuk tedy větší korpusy.
zaujala mě ale tvoje puvodní poznámka - jak člověk přijde na to že 1 tom je lepší než 3? Ptám se z hlediska naučených patternů...nebo jsi uplně změnil styl hry?
spíš jsem teď nakloněný variantě 10" a 14"...ten rozdíl se mi zdá ze všech vyzkoušených variant nejpřirozenější...podobný rozdíl klasickým 12" a 16"....
a k tomu přechodu: začínal jsem právě na 12" a 16", pak jsem změnil kapelu a styl a byl spoluhráči dotlačen k rozšíření o 13"... jenže jsem potřeboval změnu...kvůli místu v kufru auta, místu v pokoji, nízké stoličce a svým krátkým pažím, jsem přešel na 10",12", 14"...a teď, když jsem zase změnil kapelu, můžu se zase vrátit ke svým oblíbeným dvou bubnům...a jelikož jsem 16" prodal a se 14" jsem spokojen, přemýšlím, který buben půjde z kola ven...na všechny čtyři jsem snad hrál, jen když jsem si hrál na opravdového bubeníka

...to je na mě prostě moc...
stylová změna to byla veliká...od poetického bigbítku k hudbě stylu Rage against the machine,Alice in chains...po dnešní styl někomu připomínající Ewu Farnou...

...krom toho si ještě čas od času bouchnu dechovku

ten přechod na menší průměry použité v té době nářezů jsem kompenzoval Powerstroke 4...