Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Správný materiál na snare

Bicí soupravy, činely, hardware, ...

Správný materiál na snare

Příspěvekod tom.batoh » 11.07.2010 23:20

Zdravim, chtěl bych se zeptat jestli nevíte někdo jaký charakter mejí materiály, z kterých se dělají virbly např: javor, bříza, mosaz, ocel, hliník, mahagon atd. Čím více jich bude tím lépe. Děkuji za odpovědi pokud nějaké budou. :D
tom.batoh

Re: Správný materiál na snare

Příspěvekod Monikad » 12.07.2010 4:14

Myslím že kdo hraje déle, nebo kdo zvídavě obouchává kde co po kšeftech nebo po hudebních obchodech, si rámcově obrázek udělá. je to ovšem hodně subjektivní pocit, navíc závislý na ladění a bláně, a v neposlední řadě na stylu a technice hry. proto je těžké ti říct takhle obecně.... všechny ty materiály, co si popsal jsou velmi často a běžně používané... zkoušej a testuj sám.... :idea:

je to trošku jakokdybych se tě te´d zeptala, jaké si mám vzít dnes na sebe tričko, nebo na co mám zrovna chuť k jídlu :D
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack, doublepedal a ostatní HW GIBRALTAR, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky BALBEX... a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Monikad
Rádce

Věk: 42

Příspěvekod woro90-1 » 12.07.2010 4:45

Monikad píše:je to trošku jakokdybych se tě te´d zeptala, jaké si mám vzít dnes na sebe tričko
Mnohé dámy to dělají :wink: Ale myslím že chtěl slyšet spíš že plech zní plechově, mahagon nemá tolik výšek a tak...
Jsem woro90, původní účet přestal fungovat.
Obrázek
rushfan píše:They want to be equal, but point out how they are different. That's hypocrisy.
woro90-1
Rádce

Věk: 21

Příspěvekod tom.batoh » 12.07.2010 14:03

Ano, to je pravda spíše jsem chtěl slyšet charakter zvuku. Ale budu zkoušet...
tom.batoh

Příspěvekod pehve » 12.07.2010 16:30

ano, plech zní plechově a dřevo dřevěně :) . Oba jsou správné materiály.
Dále jde o rozměry-výška x průměr, obutí,struník, ladění, styl hry. Větší korpusy zní hlouběji , nízký bubínky mají vyšší třesk(dechovka). Každý dřevo zní trošku jinak stejně jako ocel nebo mosaz nebo bronz. Každý druh blány zní taky jinak. U dřeva jde taky o to jestli je korpus z masivu nebo slepený z dýh. Vrstvy dýhy bývají i z různých materiálů-nahoře javor, uvnitř třeba bříza nebo mahagon. Nakonec ještě záleží na mušlích, jejich počtu a uložení, lité ráfky atd atd.
Vliv ruzných druhů dřev na zvuk nástroje je jasnej a neplatí jen pro bicí, tohle tema je všeobecný.
pehve
Rádce

Příspěvekod Monikad » 12.07.2010 21:23

woro90-1 píše:
Monikad píše:je to trošku jakokdybych se tě te´d zeptala, jaké si mám vzít dnes na sebe tričko
Mnohé dámy to dělají :wink: Ale myslím že chtěl slyšet spíš že plech zní plechově, mahagon nemá tolik výšek a tak...

Přesně tak to zní... nepovažovala jsem proto za nutné dělat z nováčka blbce tím, že bych to napsala. :shock:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack, doublepedal a ostatní HW GIBRALTAR, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky BALBEX... a ruce i nohy k nezaplacení:)))
Monikad
Rádce

Příspěvekod Monikad » 12.07.2010 21:24

tom.batoh píše:Ano, to je pravda spíše jsem chtěl slyšet charakter zvuku. Ale budu zkoušet...

To je jediná metoda!!!! Je fajn, že si na to došel sám!! :wink:
Monikad
Rádce

Zpět na Bicí nástroje