Nepoužívám triggery. neznamená to však že s tím nemám osobní zkušenost
Pokusím se ti odpovědět takto. nejčastěji používané triggery jsou jednoznačně od firem DDRUM a YAMAHA. Vlastně ani nevím, jsou-i na trhu i jiné

Jistě ale ano. každopádně je tohle prověřená kvalita v relativně všší cenové hladině. Pokud někdo chce ušetřit, nejspíše se pustí do stavby doma sám. někde koloval i přesný plánek a mám kamaráda bubeníka, co to podle toho zhotovil. Nicméně není to podstatné, jedná se o obyčejné piezočidlo (v dostání za nějakou desetikorunovou cenu v každé prodejně radioamatérských součástek), to celé chemoprenem nalepené na kusu ohnutého plechu a vybaveno jack konektorem

V podstatě jde principiálně o snímání úderu určité intenzity... de fakto takový spínač při nárazu, jako mají třeba airbagy v autě

Na celém zvuku soupravy přez triggery je podstatný zvukový odul, nikoliv až tak ty hle čidla.
V muzice se to pokud mám přehled používá hlavně v žánru určité odnože tvrdšího metalu, kde se, hlavně u kopáků, používá poměr smíchání elektronického zvuku (modul spouštěný triggerem) a akustického zvuku bubnu samotného. vyzní to potom hodně "bombasticky" ale jen pro některé ucho. mě například sedí víc klasický zvuk bubnu.
Co se týče triggerování celé sopravy, tak to samozřejmě lze také, ale trochu mi pak uniká smysl. Chci-li docílit proměných zvuků své souravy, případně jim přiřadit nějaké futuristické elektronické zvuky z banky modulu, pak je o moc praktičtější koupit rovnou elektronickou soupravu bubnových padů! Akustická sada je totiž při 100% triggerování degradována na obyčejný "držák" triggerů a to je při cenách i rozměrech akustických bubnů docela zbytečné.
Můžu vědět, proč se o trigerování zajímáš??? Doplňuješ vědomosti, nebo chystáš experimentovat, případně chceš dosáhnout zvuku soupravy, jaký se ti nedařáí bez triggerů vyloudit??, Fakt mě to zajímá..... jsemprostě zvědavá

Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack, doublepedal a ostatní HW GIBRALTAR, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky BALBEX... a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "