Stránka 19 z 20

Re: Cubase

Napsal: 3.02.2018 21:59
od LUBOSH
Mě napadá jestli nemá v Cubase zapnuto Loopback Recording.

Re: Cubase

Napsal: 4.02.2018 15:17
od torst
Preferences, Devices, Vst input, VST outpot, Routing a td.

Re: Cubase

Napsal: 4.02.2018 20:53
od pavlii
Hmmm....řekl bych, že samá voda. Tyhle věci se v DAW (minimálně Cubase) nenastavují, tohle je věcí ovladače a příslušného routování v jeho rámci (čili Control Panel). Vypadá to, že kolega nepoužívá ASIO (nevím o tom, že by kdykoli byla tahle možnost defaultně aktivovaná); zkontroloval bych nastavení v rámci Control Panel UR22.

P.

Re: Cubase

Napsal: 4.02.2018 21:17
od LUBOSH
Jasně Pavlii jako vždy máš pravdu :D . Je to v Control Panelu záložka Steinberg UR22mkII a je tam okénko na zaškrtnutí enable loopback. Zkusil bych vyškrtnout. Jestli to zabere.

Re: Cubase

Napsal: 4.02.2018 22:27
od pavlii
:-)

No - ne jako vždy, ale občas se trefím ;-)

P.

Re: Cubase

Napsal: 5.02.2018 18:48
od malik.sx
Jojo bylo to v tom control panelu "enable loopback" a zmizel i ten monotoni zvuk při tom monitoringu.. dik pánové ;)

Re: Cubase

Napsal: 5.02.2018 18:53
od LUBOSH
Není zač. Rádo se stalo :wink:

Re: Cubase

Napsal: 3.03.2018 17:38
od torst
Přátelé, problém, a dost mě se-re. Mám v Cubase SE hotové písně. Stopy, efekty, mix, na konci Master brickwall limiter, docela natlakovanej. Když si přehrávám skladbu v Cubase, pohoda, comp stíhá, žádná vada. Když skladbu vyexportuju jako wav (44,1/16), najednou ve sluchátkách slyšim občasný lupaneček. Slabý (laik by asi nepostřeh), ale je tam. Když udělám druhý export, původní lupanec zmizí a objeví se jinde. Náhodně. Je to teda vždy v těch hlasitějších pasážích, ale ne přímo v nějakých špičkách (úder snare). Co s tim? Dík.

Re: Cubase

Napsal: 4.03.2018 7:59
od rotten77
torst píše:
3.03.2018 17:38
Přátelé, problém, a dost mě se-re. Mám v Cubase SE hotové písně. Stopy, efekty, mix, na konci Master brickwall limiter, docela natlakovanej. Když si přehrávám skladbu v Cubase, pohoda, comp stíhá, žádná vada. Když skladbu vyexportuju jako wav (44,1/16), najednou ve sluchátkách slyšim občasný lupaneček. Slabý (laik by asi nepostřeh), ale je tam. Když udělám druhý export, původní lupanec zmizí a objeví se jinde. Náhodně. Je to teda vždy v těch hlasitějších pasážích, ale ne přímo v nějakých špičkách (úder snare). Co s tim? Dík.
Budeš to mít někde hodně nad limit. Asi bych doporučil trochu líp nastavit ten master. Nejen limiter, ale celkově. Taky bych možná všechny stopy stáhl třeba o 1dB dolů. Musel by si asi poslat celý projekt aby ti to někdo projel (já Cubase nepoužívám :-)) a podíval se, v jakém to je stavu.

Re: Cubase

Napsal: 4.03.2018 11:59
od torst
Rozumím, netvrdím, že nemáš pravdu. Jen mi přijde divný, že se ten clip neprojeví už při poslechu v Cubase a hlavně - že se neobjeví v exportu vždy na stejném místě, ale pokaždé jinde. Mám za to, že kdyby šlo o překročený Peak, bylo by to na stejném místě.
Ještě: Projekt mám 24 bit a exportuju do 16 bit, bez nějaké té kompenzační pluginy. Není to tím? No nic, vyzkouším, uvidím.

Re: Cubase

Napsal: 4.03.2018 12:40
od LUBOSH
Myslím, že při exportu z 24 na 16bit by to lupání nemělo dělat. Kdysi jsem to zkoušel a nic mi to nedělalo.
Ještě mě naoadlo, vařím z vody, zkusit export v reálným čase. Anebo zkusit export bez efektů na master šavli. Když to nebude lupat, tak bych tipoval na ten limiter.

Re: Cubase

Napsal: 4.03.2018 13:28
od Moleek
Minimálně bych zkusil ten exportovanej song hodit zpátky do cubase (nebo jakéhokoliv DAW vč Audacity) a inkriminované místo si prohlédnout, jak ten lupanec vypadá detailně.... Jestli to je clipping, výpadek vzorku nebo něco jiného... Podle toho budeš vědět, čím se zabývat.
Jinak samozřejmě správně říkáš.. Vyzkoušet jiný formát (24 bitů)

Re: Cubase

Napsal: 5.03.2018 8:00
od pavlii
Nejsou to špatné tipy, ale je tu ještě jeden, co nezazněl: audio buffer. Jak máš nastavený (velikost)?

P.

Re: Cubase

Napsal: 5.03.2018 9:49
od torst
audio buffer-dobrej tip, to mě nenapadlo. Ale bohužel, tlačítko Control Panel v Devices je už dlouho nefunkční. Asi bych měl přeinstalovat Cubase, ale mám strach, že mi pak zmizí nastavení, cesty k efektum a td.

Re: Cubase

Napsal: 5.03.2018 10:53
od pavlii
2torst: Hmmm - pokud nejsi čuně, což nepředpokládám, tak cesty k efektům zůstanou - stejně to jsou obvykle jen 2-3. Jinak samozřejmě opsat (udělat screenshot) z okna VST Plug-in Information a v nové instalaci opět ručně nastavit.
Nastavení (Preferences) se dá uložit, najdeš to pak v "C:\Users\<username>\AppData\Roaming\Steinberg\Cubase 7\Presets\Configurations (pro Cubase 7 - to si najdeš i u sebe, je potřeba zobrazit i skryté soubory+složky). Pokud si tohle před reinstalací zazálohuješ, tak pak ten soubor jen prachsprostě přepíšeš po nové instalaci a je to.

Upřímně mi přijde - i na hobby práci - trochu hazard a zbytečnost pracovat v nekonzistentním systému, kde je určitá míra "rozvrtanosti" dost na očích (zmínka o tlačítku Control Panel). Ale to je každého boj ;-)

P.

Re: Cubase

Napsal: 6.03.2018 8:25
od torst
napadlo mě řešení, trochu belgické, ale prosté, milý Watsone.
Prostě si každou píseň vyexportuju 2x, dám oba tracky nad sebe a nastříhám tak, abych se vyhnul lupancům.

Re: Cubase

Napsal: 6.03.2018 9:51
od pavlii
No......znám vlastně i výrazně nesmyslnější zábavy 8)

Takže proč ne. Aspoň si procvičíš práci střihače :-D

P.

Re: Cubase

Napsal: 6.03.2018 14:23
od SUK
pavlii píše:
5.03.2018 8:00
Nejsou to špatné tipy, ale je tu ještě jeden, co nezazněl: audio buffer. Jak máš nastavený (velikost)?

P.
Vsak to by se pri exportu nemelo - nesmi - projevovat, ne? Pokud teda nedela realtime export pres HW efekty...

Re: Cubase

Napsal: 6.03.2018 15:51
od pavlii
Hmmm. Já ti nevím - jako přikláněl bych se k tomu, že máš pravdu, protože export (ne RT) je jen výpočet a nijak se se zvukovým HW nepracuje. Ale prostě......fakt nevím. Je zajímavé, že to není obráceně; to by pak bylo dost jednoznačné (audio buffer).

Teď mě napadají ještě hodiny - jestli nemá náhodou nastaveny Externí. Při práci se to nemusí projevit (přeslechneš to), ale pak v tom celkovém exportu to je a je to právě i takhle náhodné. Řešil jsem to před lety s jedním slovenským studiem.....tam pak zjistili, že opravdu maj nastavený blbě Clock.

Ale stejně bych - po poslední torstovo informaci - udělal reinstalaci, protože to na mě dělá dojem, že to má docela rozbordelené 8) za dané situace nemá cenu (IMHO) řešit takovouhle nuanci.

P.

Re: Cubase

Napsal: 6.03.2018 18:07
od torst
díkydíky. přeinstalace by byla dobrá a časem jí udělám. Ale teď potřebuju dokončit to demo, a nechci si to úplně rozbourat. Takže až potom.