brla95 píše:do bazarové bych nešel , já na to hraju rok , takže bych nepoznal dobrou kytaru
Blbou kytaru koupíš i novou. Já hraji po 30leté přestávce 4 roky, taky bych si netroufl říct "to je dobrá kytara"
Rozhodně ale poznáš po roce hraní, zda ladí, ladí v oktávách a nemá dohmat, že pod struny strčíš prsty. Důležitý je zda ti sedne do ruky a líbí se ti na ni hrát. Měl jsem stratocastra Bach, moc se mi líbil, poslal jsem ho kytaráři, seřídil ho, neshledal žádné vady. Hrálo se mi na něj dobře, ale přišel čas, že šel z domu. No a přišel blb a začal, křivej krk, neladí, blbej zvuk a bla, bla. Když jsem řekl ať jde domů a kytaru si nekupuje, vyndal peníze popadl kytaru byl pryč. Teď jsem koupi nového Gibsona LP a rovnou ke kytaráři. Neladil, vysoký dohmat atd. Hodinku si s ním pohrál, a hraje jak víno. Řekl, mi že je to běžná praxe, i Gibson dodává na krám kytary neseřízené, převozní struny nehratelné, byl jsem dost zděšen, ale teď pohoda, když vím co se dá čekat.
Prostě se neboj, vyzkoušej jak novou, nebo bazarovou a pokud ti bude sedět, kup. Určitě nepůjdeš rovnou z obchodu na pódium koncertovat. Čím víc toho budeš umět, tak budeš i kupovat lepší kytary.