Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Jackson X series

Strat, Les Paul, Hard&Heavy, ...

Jackson X series

Příspěvekod Solstice » 22.12.2011 19:45

Co říkáte na tuhle novou sérii? Vlastníte už někdo nějaký kousek? Zajímala by mě kvalita zpracování.
Série je sice vyráběna v Indii, ale když vezmu jako příklad model SLSXMG: věci jako průchozí krk, aktivní EMG 81/85, lem kolem hmatníku a hlavy, apod. z toho dělají profesionálně vypadající nástroj podobný těm o několik tříd vyšším a za cenu pod 13 tis. je to skoro zadarmo.
Pravda, není tam originál FR tremolo, tohle bude levnější a může se časem rychleji opotřebovat, ale tak orig. FR stojí cca 6-7 tis, takže i s jeho koupí se majitel pořád pohodlně vejde pod 20 tis. což si myslím, že je super a nenapadá mě jiná značka, která by tomu mohla konkurovat.
Solstice

Re: Jackson X series

Příspěvekod necross » 22.12.2011 21:54

No některý vypadaj pěkně. No jestli na ně dávaj to tremolo co dávaj na japonce tak to nebylo špatný. Ale konečně první Jacksony s dvěma HB který nemaj světlej hmatník.
Fender standart strat
Kramer Baretta III
Marshall VS65R+ Boss MT2
necross

Věk: 33

Příspěvekod Slayer » 22.12.2011 22:21

necross píše:Ale konečně první Jacksony s dvěma HB který nemaj světlej hmatník.
Jak to myslíš ? Však maple neck mají pořád a maple fretboard se u jacksonu objevuje zřídka.

Jinak o této řadě vím už déle a sám jsem na to docela zvědavý. Teoreticky tato řadá má vše :D Trochu se ale bojím jak to bude v praxi... přece jen ta cena.
Slayer

Příspěvekod lunchie » 23.12.2011 0:04

taky jsem po nich pokukoval, mely by mit floyd rose special. Jednoho jacksona doma mam a prijde me velice prijemny na hrani. No a pruchozi krk me laka :).
tohle je muj favorit :)
Obrázek
Ibanez RG2550E, Jackson DK2M Pro, Ibanez RG350SP1, Schecter Gryphon Limited, bomber Übersheiße WIP, fisherman amp, little bit of xtc amp, markus amp, angl snowball amp, burning diamond plate amp, peavey ultra 112
lunchie

Příspěvekod necross » 23.12.2011 13:35

Myslel jsem to tak že když sem chtěl Japonskýho Jacksona s hokejkou dolu aby měl 2 HB tak prostě žádný nemá palisandr hmatník. Všechny sou javor. Už tomu rozumíš? Tady ty X řady už konečně dělaj
Fender standart strat
Kramer Baretta III
Marshall VS65R+ Boss MT2
necross

Příspěvekod Solstice » 23.12.2011 14:04

Tak jsem pročetl reference na Jackson Charvel fóru a až na pár drobností ve zpracování, který by ale neměly mít vliv na hratelnost a pohodlí to vypadá na celkem kvalitní práci. Kdybych neměl už jednoho Jacksona doma a sháněl bych kvalitní nástroj na metal, tak do toho za ty peníze jdu :)

necross píše:No některý vypadaj pěkně. No jestli na ně dávaj to tremolo co dávaj na japonce tak to nebylo špatný

Tyhle věci se většinou projeví až po pár letech používání páky, u tremol z měkčích kovů se opotřebují ty břity kolem kolíků určujících výšku tremola (dohmatu) a pak to nedrží ladění.
Solstice

Příspěvekod necross » 23.12.2011 15:32

díky za poučení :D
Fender standart strat
Kramer Baretta III
Marshall VS65R+ Boss MT2
necross

Zpět na Elektrické kytary