od reason » 29.02.2012 23:25
já jsem s těma levnýma kytarama měl čest pouze 1x - axl nebo squier, takže můj příspěvek spíše přeběhněte. podle mě nejde o to, že je člověk začátečník, ale o to, že s takovým "nástrojem" jím bude s trochou nadsázky v podstatě napořád. ať se na mě nikdo nezlobí, ale NOVÁ kytara za 18stovek není primárně určena ke hraní, ale k uspokojení okamžité potřeby teenagera. chtěl to i bratranec. půjčil si ji od kamaráda, zavolal mi, přijel jsem, odzkoušel a nestačil se divit. o zvuku se nemá smysl bavit, nebylo možné ji naladit a "hrát" na to byla doslova dřina. po pár minutách jsem pocítil absolutní nechuť. takový nástroj umí způsobit i to, že člověk na hraní vyloženě zanevře. chápu, že kytary.cz mají tento sortiment k dispozici. i kdyby ho zrušili, začne jej za ně expandovat někdo 2x rychleji. čeho si tady velmi vážím je kritický postoj nera vůči těmto kytarám.
vím, že v 15letech má člověk velmi omezený rozpočet, ale snad se něco udělat dá (pozdržet nákup a pošetřit nebo požádat rodiče, babičky o půjčku, využít vánoc atd.). já jsem začínal na galaxisce (špatné a podle mě srovnatelné s těmi novými krámy, ale i na to jak byla stará pořád jaksi držela pokupě) a asi za půl roku jsem koupil diamantku - spokojenost. jedna věc je jasná. pokud člověk koupí kytku za 1800,- musí počítat s velmi brzkým prodejem na bazaru a samozřejmě se ztrátou (nezávisle na tom, jestli bude v hraní pokračovat nebo uplně skončí)
PS - shodou okolností bratranec hlásil : tak ta kytara se tomu klukovi už rozpadla
co dodat (snad jen to, že se nakonec možná ani ten bazar nekoná)