ja takhle parkrat porovnaval treba pre-cbs straty primo v tvari v tvar s mym plebejskym american standardem

ano, pre-cbs hraly lip - jenze ne 20x lip podle cenovky. ten novej strat se pred nima nemusel stydet i kdyz mel treba o neco mensi sustain atp. navbic mezi jednotlivejma kusama byly taky rozdily a nektery hraly lip a nektery zas hur - imho ten standard produkce byl podobnej jako dneska ; co kytara to kus, kterej se mohl ale nemusel povest. za poslednich 20 let mi to prijde vsechno uz totalne rovnomerne, takze rozdily squier japan 1992 vs fender japan 1992 povazuju za nejakou sberatelskou chimeru, pokud se jinak jedna o kytary ze stejnych materialu, osazene stejnyma snimacema atp. Nebo prihoda z posledni doby - porovnaval jsem custom color jaguara z roku 63 v puvodnim stavu (rozumej lepsim nez muj strat z roku 2003!) s japonskym jaguarem z devadesatek - no a bylo to vicemene na stejno, mozna bych si spis vzal toho japonce protoze mel delsi sustain a celkove si vic rozumel se zkreslenejma zvukama

navic u toho staryho musela probehnout nejaka uprava kobylky (pridal se srazec strun na vibratu) aby to melo nejakej sustain, jinak tio prej nehralo vubec

) Takovej fender se imho poslednich 25 let postupne zlepsuje, pokud nepocitam nektere obdobi (napr straty 1988-1992/3 jsou z topolu misto olse/jasanu) tak treba nove mexiko vs mexiko z devadesatek mi prijde jako jeden z tech rozdilu ktery jsou zrovna znat na cely produkci
osobne mam vintage kytary rad, ale rozhodne jim nedavam prednost pred novejma. ty stary, popraskany, otriskany kusy maj urcity charisma, ale to neni tak silny abych na ne musel hrat