Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Line6 - Variax

Strat, Les Paul, Hard&Heavy, ...

Re: Line6 - Variax

Příspěvekod jirikrov » 11.01.2012 18:21

A co říkáte na tohle?
jirikrov

Příspěvekod hyenik » 12.01.2012 12:49

predevsim ze borec hraje vyborne, coz dela polovinu dojmu :)
Prijemne prekvapily ty straty, takove zvuky z toho doluju tezko. Zbytek mam v uchu jako standard a ani ten POD to moc nepokazil :) Prestoze se mnou nebudou nekteri souhlasit, tohle je jenom dalsi ukazka ze pouzitelne ciste zvuky (nerikam spickove) se ze simulaci dostavaji proste mnohem jednoduseji nez cokoli zkresleneho. Je to slyset i tady ....jak v tom zvuku najednou zacina vadit cim dal vic veci (problem je obecne v simulaci boxu), ale to je na delsi povidani :)
hyenik
Rádce

Příspěvekod Jester » 12.01.2012 12:57

Tak ten borec je famózní. Dík za video.
Jester
Rádce

Věk: 46

Příspěvekod Smrťokvítek » 12.01.2012 13:27

hyenik píše:...Prestoze se mnou nebudou nekteri souhlasit, tohle je jenom dalsi ukazka ze pouzitelne ciste zvuky (nerikam spickove) se ze simulaci dostavaji proste mnohem jednoduseji nez cokoli zkresleneho. Je to slyset i tady ....jak v tom zvuku najednou zacina vadit cim dal vic veci (problem je obecne v simulaci boxu), ale to je na delsi povidani :)

S tím musím souhlasit. Tohle pozoruji už delší dobu. :)
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Smrťokvítek
Moderátor

Příspěvekod marcel » 17.01.2012 11:44

Vážený kolego, z Vašecho příspěvku mám pocit, že víte o čem mluvíte. Mám Line 6Variax 700 - na mé hraní skvělá kytara, kterou využívám na moderní county, ze kterého dělám kolegům často big beat.
Mám však v poslední době vracející se problém - kytara mi začala laicky řečeno probíjet - není to klasické probíjení 50Hz do aparátu, ale stálý vyšší brum, který ustupuje po prostříknutí 5ti polohového přepínače, přepínače typu kytar, či připojení jacka contactelem. Problém se stěhuje a rozčiluje mě. Je mi jasné, že občasné zanešení kontaktů může být, ale co je moc, to je moc - mám tento problém občas i 2x za zkoušku.
Nemáte někdo nápad, co s tím???? díky :?:
marcel

Příspěvekod hyenik » 29.01.2012 20:59

a dalsi slusna ukazka

hyenik
Rádce

Příspěvekod vladan » 18.02.2012 13:14

Tak jsem ji měl doma a vrátil zpět,co se týče nahraného zvuku porovnání gibson 58v.o.s a variax simulace gibsona 58 tak rozdíli v podstatě minimální chybí tomu akorát ta jiskra jako když přidáte na zvuk efect enhancer.Akustiky mě zklamaly,kamarád má vaariax 700 acoustic a to je jiné kafe.

Co mě zklamalo tak provedení, po futrálu jako kdyby se někdo prošel špinavou botou,krk na několika místech zašpiněný,nedostříknutá barva v jednom místě na těle kytary,co se týče materiálu tak to bude těžko olše už jen podle pilin po vyšrubování šroubků a 2/3 váhy kytary dělá krk.Přepínání mezi magnetickými snímači a simulací bylo někdy takřka nemožné musí se několikrát pořádně zatlačit aby přepínač zareagoval.

Dráty které vedou od piezo snímačů byli připáskovány k bloku tremola tak nešťastně ,že při každém použití páky vydávala bužírka která se třela o hranu bloku tremola vrzavý zvuk.Uvnitř střeva mají datum výroby 2009.

Nehorší je to že při hraní utíká nejtenší éčko z hmatníku což je prostě nehratelné.Při použití přelaďování pod přeladěným zvukem visel zvuk původní a nebo se tam cpal signál z magnetických snímačů to těžko určit.

Herní vlastnosti kytary co se týče el.modelů tak jsem se tím nesmířil je to mrtvola zvuk všude stejný to co se dá vykouzlit na klasickém nástroji třeba změnou úhlu trsátka tady to zní ve více méně stejně.
Gibson Les paul standard 94´,Gibson Custom Shop 1958 Les Paul Plaintop Reissue VOS - Faded Tobacco,Sratocaster 1960 Dakota red -Jurča guitars,Hughes/kettner Statesman Dual All tube 18w,Wah Dunlop CryBaby 535Q,Visual sound Jekyll/Hyde v1,Tech21 Boost D.L.A.(DELAY) ,POD HD500
vladan

Věk: 37

Příspěvekod hyenik » 18.02.2012 13:30

je to nejaky zabity byznys trochu, coz nasvedcuje i momentalni ticho po pesine a zastavene vsechyn aktivity, krome obcasnych testu..... ohmatal jsem si nedavno vsechny tri typy a pocity byly smisene, nejvic bohuzel u 69.
Zajimavy je ten postreh o akustikach, to mam presne opacne, Ja jsem A700 mel a zpracovanim a pocitem je to super kytara... krome zvuku :(
Shitozni agathisova 300 mi prisla dokonce lepsi a prirozenejsi (v ramci variax acoustic soundu samozrejme) U vsech ale zustava nevhodnost pro razantnejsi hru (zvuk se meni v hodne neprijemny drát, coz by imho poopravila moznost michani pomeru simulovaneho a cisteho pieza soundu.... ale zatim zadny signal, ze by se na muj podnet tim Line6 zabyvali :)

Ale tremolo na 69 se mi libilo, akorat to je prvek ktery se muze lehce pokazit, i kdyz ruzni transplantatori to delaji bezne i do FR apod. Nakonec zustavam u 500, na kterou si nakonec ani to tremolo radsi namontovat nenecham :)

Obrázek
hyenik
Rádce

Příspěvekod Pastor » 25.02.2012 2:12

jirikrov píše:A co říkáte na tohle?

Mě se líbí všechny jeho performance http://www.youtube.com/user/JakeCloudchair
Pastor

Příspěvekod vladan » 25.02.2012 20:11

Já na akustiku hraji opravdu jen příležitostně takže mě ta se ta 700 vka zdála přijatelná,je zajímavý fakt který pozoruji delší dobu,že hráči vyhranění na akustiky se dokážou smířit s el.modely a naopak.Je to neklamná známka toho,že hold nástroj je nástroj.Ovšem pro rychlou tvorbu reklam znělek atd.k nezaplacení.Ještě jeden fakt který pozoruji na sobě,že čím lepší nástroje vlastním tím méně mi začínají vyhovovat i simulace aparátů.
Gibson Les paul standard 94´,Gibson Custom Shop 1958 Les Paul Plaintop Reissue VOS - Faded Tobacco,Sratocaster 1960 Dakota red -Jurča guitars,Hughes/kettner Statesman Dual All tube 18w,Wah Dunlop CryBaby 535Q,Visual sound Jekyll/Hyde v1,Tech21 Boost D.L.A.(DELAY) ,POD HD500
vladan

Věk: 37

Příspěvekod jirikrov » 19.04.2012 15:05

jirikrov

Příspěvekod hyenik » 19.04.2012 23:44

dnes mi prisla reklama od Line6 na "novou" kytaru JTV, po roce nebo jak dlouho je venku.....
neco shnileho je ve státě Lejna6 :)
hyenik
Rádce

Předchozí

Zpět na Elektrické kytary