od drobekivo » 3.02.2009 0:26
...tak už jsem pořídil Variax 300 - mám ji skoro 14 dní a první dojmy celkem fajn, při přímém zapnutí do komba relativně věrohodné zvuky kytar, ale pro každou z nich by bylo potřeba přenastavovat korekce, proto jsem zvolil jakési "neutrální" a equalizaci provádím na pedálu, kde pro určité kytary mám přednastaveny korekce, popřípadě reverby..vybral jsem pár kytar do custom bank, (telecaster bridge pickup jsem porovnával se svým TELE osazeným Fender 51´Nocaster pickups, simulace zní ještě víc telecastrovitěj, ale za cenu ztráty jisté dynamičnosti a plastičnosti), celkem se povedly i simulace Strata a mne potěšilo zvláště namodelování Gretsch Silver Jet neck pickup - v basech mlaská twang a výšky přitom znějí kulatě, akustika Martin D-28 je taky zdařilá, dvanáctistrunky nejsou špatné, ale spíše na cinkavé doprovody v pozadí, největším zklamáním je nekompatibilita s analogovým overdrive (Andy´s Vintage VHRelief), takže se mi zatím podařilo nastavit jen jemný crunch ale digitálním udělátkem..uvidíme jak se Variax osvědčí při live produkci v malých klubech (bude třeba pečlivě nastavit korekce kytarové šavle pro PA)...P.S. vyšší verze Variaxu jsou osazeny stejným procesorem jako ty nejlevnější..
tele Vintage V52(Fender´51 pickups), Ibanez MSC350(Seymour Duncan 59 bridge, RP-94 neck),
VHT Special 6 Head + box 112eminence, Line6 POD 3XLive