![]() |
![]() |
![]() |
|
|
pavel68 píše:Petře-ten mahagon neprodávej a postav z toho něco![]()
Nějak mi není dobře na duši,když takovejhle pěknej kousek dříví by měl vyletět do světa od někoho s tvejma znalostma![]()
Že už packy tolik nemůžou je věc 2há,osobně bych radši pozoroval co z toho vznikne než koukat jak to koupí nějakej mlaďas,kterýmu bude momentálně stačit portmonka a seschne mu to někde v paneláku na skříni![]()
Je to věčná škoda dát něco takovýho pryč-a nebo víš to co já ne a pak je to v poho
petrpeter píše:pavel68 píše:Petře-ten mahagon neprodávej a postav z toho něco![]()
Nějak mi není dobře na duši,když takovejhle pěknej kousek dříví by měl vyletět do světa od někoho s tvejma znalostma![]()
Že už packy tolik nemůžou je věc 2há,osobně bych radši pozoroval co z toho vznikne než koukat jak to koupí nějakej mlaďas,kterýmu bude momentálně stačit portmonka a seschne mu to někde v paneláku na skříni![]()
Je to věčná škoda dát něco takovýho pryč-a nebo víš to co já ne a pak je to v poho
tady ten na fotce uz je RG s vyfrezovanyma dutinama...
dayslipper píše:ad původní článek - dřevo:
moc nechápu, v jaké souvislosti je mahagon považován za měkké dřevo.
Vždy se řadí mezi tvrdší dřeva. Protože je tvrdší (těžší), tak tím obtížnější je ho rozvibrovat, proto tón zakulacuje.
Naproti tomu smrk ja mekký až běda, a produkuje jasný ostrý tón. Další kolize s teorií o absorbci.
Rád bych dostal nějaké přesnější vysvětlení.
Wakizashi píše:Snad jsem ve správném threadu, ale teď mě teoreticky napadlo. Zkoušíme naladit kytaru naprázdno, pak na dvanáctém pražci, ale kytary s 24 pražci by tedy mohly (nebo měly) ladit i na 24. Mýlím se snad?:) Teoreticky by mělo být pak možné kytaru naladit přesněji. Díky za potvrzení, nebo vyvrácení této myšlenky.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník