Džonek píše:Ahoj, zkoušel jsem něco pohledat, jestli už někdo něco neřešil. Mám dilema:
Gibson LP Double Cut nebo PRS CE 22 nebo PRS Custom 22 ... všechno kolem 30-35 tis. Kč.
Jaký na to máte názory ?
Dík
Těžko srovnávat např. Gibson LP Standard a PRS Custom . Obě jsou skvělé kytary. PRS (originál) bych řekl že má vyšší kvalitativní standard a výstupní kontrolu a tudíž bych se nebál tu kytaru objednat bez vyzkoušení protože v krámech je nástrojů minimálně - ostatně jinak to většinou ani nejde když někdo chce novou , než objednat a za pár měsíců vám přijde(než ji vyrobí).
Tak předně CE varianta je licence. PRS Custom 22 je vyšší třída, mělo by tam být taky hlavně lepší dřevo - to souvisí i s tím, jak kytara hraje, ale taky jak se ta kytara může lety vyhrát a ještě zlepšit svůj zvuk.
Co se týká rozdílu od Gibsona (předpokládám LP Standard) - to se nedá srovnávat. Mám obě kytary , obě originály a každá má jiný zvuk. Ne lepší nebo horší ale úplně jiný. LP je posunut víc do středů ale má rozsah, prosadí se dobře v kapele, přijde mi že trochu agresivnější zvuk hlavně při sóle - což ale vždy nemusí být žádoucí.
Naproti tomu ten PRS 22 je naprosto vyrovnaná zvukově po celém hmatníku, je oproti LP dynamicky srovnanější ale umí taky dobře kousat. Má daleko víc možností barvy zvuku a čistých zvuků než LP. Snímače LP mě přijdou nepatrně silnější oproti Dragon na mém PRS - se mi zdá ale . Taky má o poznání rychlejší krk než LP. To PRS mi zní celkem moderněji než Gibson a po připojení do highgainu např. Mesa boogie to je fakt maso.