![]() |
![]() |
![]() |
|
|
rohlik píše:Ano! basák konečně po půl roce zjistil jak se ladí basa(fakt). Ale furt se nechce naučit tóny na hmatníku, tak hraje ty tóny co my (já mám oktávy naladěné, ale nevím jak on... taky zkusím poladit)
accc píše: mi v country hrajeme všechno G jak je tam jinej akord než G, C, D tak už je to Jazz.
LUMPYs.r.o píše:mnoho gitaristov v podstate všetci su Egoisti čo sa kapely týka, majú dojem, že ich má byť najviac pocuť opak je pravdou prvoradý je kopák a basa , gitary to sú už len také tie omáčky na to basa a bicie to má byť vždy pevný základ
accc píše: mi v country hrajeme všechno G jak je tam jinej akord než G, C, D tak už je to Jazz.
Bummer píše:LUMPYs.r.o píše:mnoho gitaristov v podstate všetci su Egoisti čo sa kapely týka, majú dojem, že ich má byť najviac pocuť opak je pravdou prvoradý je kopák a basa , gitary to sú už len také tie omáčky na to basa a bicie to má byť vždy pevný základ
Měl by ses smířit s tím, že kytara je lead nástroj. Nejen rytmický ale i melodický a tedy MUSÍ být slyšet a to bez ohledu na to, co hraje basa za složitosti. To, že basák nedokáže využít příležitosti a vrazit složitější vyhrávku tam, kde kytara zrovna odpočívá nebo tam, kde by tím mohl podpořit kytaru či zpěv a učinit se tak viditelným, je právě ten důvod, proč se pak nemůže zbavit dojmu, že je zbytečný. Nebo podpoří bicí - ale v tu chvíli se stává z basy rytmický nástroj a rytmus musí být v jednom frekvenčním pásmu jen jeden - tj. chudák basák zas nebude slyšet, protože se sleje s kopákem.
Smůla je, že si pak tyhle komplexy řeší při živých vystoupeních a místo těch úžasných basových partů je slyšet jen dunění, které kupodivu nemá na svědomí kytara, protože v těch frekvencích prostě nehraje. Basák by naopak mohl využít toho volného místa, které mu nechají kytaristovy vé-třicítky v nižších středech a zkusit využít také pražce od pátého výš. Ovšem..... to už pak tolik netřepe nohavicemi a tedy to automaticky není cool.
Naštěstí máme v kapele basáka, který uznává Steva Harrise a pochopil, že drcením prvních pár pražců se jeho stylu a hlavně té možnosti být slyšet nepřiblíží.
Durin píše:Vyměňte basáka.
Zpět na Hraní na baskytaru, tabulatury
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků