![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Ijen píše:DJmanasek píše:Žaki píše:...
)
...
Říká ti něco unisono hraní ?To se v metalu (v některých odvětvích) dost používá a kdybys chtěl používat více strun, tak to samozřejmě lze, ale nehodí se to do stylu. Ztratilo by to energii (způsob hraní kde se používá co nejmenší úpčet strun a lítá se po hmatníku nahoru/dolu) a i by to dynamicky vybočovalo.
Skoro ano, jen 1 struna![]()
Jako vždy, záleží na skladbě a na žánru. Třeba ten již několikrát mnou zmiňovaný metalcore, to je unisono jako prase a hrát to jinak... "nelze".
Žaki píše:...

DJmanasek píše:Na otázku používání co nejmenšího počtu strun ti odpovím otázkou... proč se tedy nedělají 1-2 strunné "metalcore" basy?
accc píše: mi v country hrajeme všechno G jak je tam jinej akord než G, C, D tak už je to Jazz.
Nesst píše:Jediný relevantní argument je rychlost a pohodlí v prstokladech.
accc píše: mi v country hrajeme všechno G jak je tam jinej akord než G, C, D tak už je to Jazz.
Durin píše:Nesst píše:Jediný relevantní argument je rychlost a pohodlí v prstokladech.
Vždyť ano, o tom se tu bavíme. Nebo snad ne?
armi píše:Ad. jednostrunná basa![]()
![]()

Zpět na Hraní na baskytaru, tabulatury
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník