![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Walic píše:Ahoj.Momentálně mám 2 pětistrunky Sterling by Music Man Ray 35, a Cort Action V kterou chci prodat a místo ní koupit 4 ku kterou už mám doma na vyzkoušení od kamaráda je to Squier By Fender-Fade..Nechci tu 5 ku nadlazovat do C.Prostě chci na 4ku a na ní docilít ladění C drop.Jenže H strunu 135 ani 130 neprotáhnu přes kobylku a podlazovat strunu E 105 na C mi přijde dost svinárna zní to celkem dobře ale když sem tam "mlaskne" o snímač není to příjemný zvuk:tak potřebuju poradti jestli to mám nechat tak..vyměnit kobylku..struny..nebo kobylku upravit provrtat větší díru pokud by to nemělo nějaký špatný vliv.Díky za opdovědi..

Ijen píše:Pětka docela překáží na drop ladění.
Udělal bych to asi na Open G - G C G C F a nebo přidal vyšší notu, tedy C G C F A.
Záleží na stylu, ale já bych nechtěl ani jednu variantu protože tu strunu navíc nevyužiju a bude mi překážet.
Nadlaďovat určitě ne. Tak je to na tobě.
Jinak ladění do tóniny je celkem pochopitelné, jde o výšku tónu a na nultým pražcí vzniká nejvíce bordelu, to se dá "těžko" zahrát jinde, protože jinde to takto "znít" nebude.
Nesst píše:Ijen píše:...
A přesně proto se mu snažím vyhýbat...
Budu vypadat jako stará konzerva, ale taky jsem nikdy nepochopil přelaďování baskytar. Oukej pochopím, když si někdo 4ku podladí o půl tón, pač to tak má celá kapela... Ještě jsem ochotnej vstřebat Hammův drop D na 4ce, pač je to sólový nástroj. Ale jinak wtf, proč? Kvůli kytaristům s drop C jsem si pořídil 5ku a jsem v klidu...Nerozjebávám si zbytečně prstoklady a nemusím řešit problémy se strunama

Walic píše:Každý má kus pravdy.Samozřejmě nejraději bych neřešil žádné podlazování,nadlazování...jenže některé věci prostě nezahraješ na 5 ku když je ta písnička vymyšlená např: v tom laděné C drop...Teď narážím na Escape the fate..setkal jsem se tam s pisní kterou jsem prostě v normálním ladění nebyl schopný zahrát a myslím že "to jen tak nejde".A když tady byla řeč o tom nultem pražci a zvuku.to bych ještě překousnul jedná se mi o to zahrát to...ALe díky moc všem za reakce!:)

Zpět na Hraní na baskytaru, tabulatury
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník