![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Blinkbass píše:Zdravim chci se zeptat hraju zatím jen trsátkem ale chci zkusit RHCP, ale prstama. Tak jak začít? Mám klasicky zapnout metronom a klasicky trénovat stupnice a tak? A ještě poradit nějáké lehčí písničky do začátku od RHCP. Děkuji.
whisoure píše:hele nekoukej jak maj palec ostatní dej ho tak jak je to pohodlný tobě...vesměs je jedno co hraješ, hraj třeba co hraješ trsátkem akorát to hraj prstama, nebo když cvičíš nějaký ty stupnice...když sem se učil slap palcem nahoru i dolů tak sem dělal to samý..to co hraju prstama jsem hral jen palcem nahoru a dolů...za chvíli to pude
Nesst píše:whisoure píše:hele nekoukej jak maj palec ostatní dej ho tak jak je to pohodlný tobě...vesměs je jedno co hraješ, hraj třeba co hraješ trsátkem akorát to hraj prstama, nebo když cvičíš nějaký ty stupnice...když sem se učil slap palcem nahoru i dolů tak sem dělal to samý..to co hraju prstama jsem hral jen palcem nahoru a dolů...za chvíli to pude
IMHO blbost. Protože třeba při přechodu z trsátka na prsty je důležitý naučit s tou pravou rukou pracovat. Například je totálně zbytečné, aby si všechno tlumil levou, když máš dva volný prsty na pravý ruce...
Nesst píše:Tlumení na snímači? Wtf? Nějak asi nechápu... Já třeba tlumím poměrně často prsteníčkem a malíčkem.
accc píše: mi v country hrajeme všechno G jak je tam jinej akord než G, C, D tak už je to Jazz.
armi píše:Já tlumím zásadně palcem, nemám ho totiž trvale opřený o snímač, ale pohybuji s ním podle toho na jaké struně hraji. Vyšší struny, když na ně nehraji, tlumím pak levačkou..
Nesst píše:armi píše:Já tlumím zásadně palcem, nemám ho totiž trvale opřený o snímač, ale pohybuji s ním podle toho na jaké struně hraji. Vyšší struny, když na ně nehraji, tlumím pak levačkou..
Já jsem v tomhle asi úchyl, ale palec mám podle toho, co zrovna hraju. Některé věci se mi lépe hrajou s placem opřeným o snímač, některé lépe s palcem úplně volně a něco hraju s palcem na struně...
SUK píše:Hm... kdyz hraju na tencich strunach, opiram palec o strunu vejs :-O jinak mam ruku volne...bukvice píše: bud palec o snimac nebo jako steve harris dlan jakoby o telo..
SUK píše:JezisDoslo mi, ze ne o vlastniho cloveka ale o nastroj
Zpět na Hraní na baskytaru, tabulatury
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník