![]() |
![]() |
![]() |
|
|

theriak píše:zaklad je aby te krome cikanu v podchodu napadaly i naky melodieno a pak uz to hrajes pouze ve stupnici v ktery dany usek je
DJmanasek píše:základem je vůbec mít chuť sólovat a něco na tu basu umět, pokud nemáš chuť na sólování, tak tvá sóla povětšinou budou stát za prd...
Pozn. autora: V případě, že tě sólování přepadává neustále, potom je to taky špatně...
hendy9 píše:no jo , ale ten poměr dobrejch a špatnejch kapel bude v americe daleko víc vyrovnanejší než tady.
jasně sou tu taky dobrý kapely, ale když si projíždíš bandzone, tak sou tak 2 kapely z 10 ucházející a tak jedna z 50 dobrá a ty vzjímečný napočítáš na prstě jedný ruky
chroustjazz píše:používám i jinou metodu (nevím, jestli je vhodná pro začátečníky, ale proč ne?) - hrát v rámci jednoho akordu zcela nesmyslně, zapomenout na všechny stupnice a pravidla (hraji i freejazz, kde se tato metoda hojně využívá), snažit se hrát co nejvíce mimo, naprosto disharmonicky - ne každý to vydrží, záleží na určité vnitřní svobodě kontra uniformitě, kterou máme každý jinak nastavenou - možná bych to připodobnil ke konverzaci dvou lidí, kteří mluví naprostou hatmatilkou..ovšem po nějaké době se jejich konverzace začne stávat "srozumitelnější" - třeba jen po rytmické stránce
accc píše: mi v country hrajeme všechno G jak je tam jinej akord než G, C, D tak už je to Jazz.
Durin píše:chroustjazz píše:používám i jinou metodu (nevím, jestli je vhodná pro začátečníky, ale proč ne?) - hrát v rámci jednoho akordu zcela nesmyslně, zapomenout na všechny stupnice a pravidla (hraji i freejazz, kde se tato metoda hojně využívá), snažit se hrát co nejvíce mimo, naprosto disharmonicky - ne každý to vydrží, záleží na určité vnitřní svobodě kontra uniformitě, kterou máme každý jinak nastavenou - možná bych to připodobnil ke konverzaci dvou lidí, kteří mluví naprostou hatmatilkou..ovšem po nějaké době se jejich konverzace začne stávat "srozumitelnější" - třeba jen po rytmické stránce
Můžeš to trochu víc rozvést? Tahle myšlenka mě celkem zaujala, ale nějak jsem v ní nenašel poentu. Co je cílem?
accc píše: mi v country hrajeme všechno G jak je tam jinej akord než G, C, D tak už je to Jazz.
Durin píše:Ano, ale jak to souvisí s hraním úplně mimo a klidně i disharmonicky?
Zpět na Hraní na baskytaru, tabulatury
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník