Zdravím všechny hudebníky. Hraji na baskytaru na zušce od zaří. A pořád nevím jak to, že můj učitel každý song si poslechne párkrát a ví co a jak kde zahrát. Je to o cviku? Nebo se s tím musím narodit? Od doby co chodím na baskytaru třeba poznám kdo co jak zpívá falešně, nebo když je koncert mizerně nazvučený, to co mi přišlo předtím dobré se mi teď nelíbí.
No ale co mám největší problém je z určité písničky rozpoznat co a jak sluchem sice jak je který tón vysoko , ale který to bude, nikdy to zatím nepoznám přesně. Připadá mi že každý tón má svou frekvenci která se nemění a mění se pouze výška tónu jinak je to pořád stejné je tomu tak? Ale jak poznat tu správnou frekvenci? Dá se to časem naučit? Třeba dříve jsem neuměl baskytaru naladit sluchem, ale teď mi stačí naladit g a podle falsholetů si ostatní struny naladím, ale to není žádná dřina. Celá hudba mi připadá prostě jako jedna velká matika v jiné podobě. Máte nějaké tipy jak nejsnadněji odposlouchat písničku? Jak jste začínali vy? S jakými problémy jste se trápili vy?