Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Kdo je podle Vás nejlepší basák?

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...

Kdo je podle Vás nejlepší basák

Marcus Miller
16
5%
Michael Flea Balzary
50
17%
Les Claypool
8
3%
Jaco Pastorius
10
3%
Vicotr Wooten
47
16%
Robert Trujillo
36
12%
Richard Scheufler
4
1%
Někdo uplně jiný
126
42%

Celkem hlasů : 297

Re: Kdo je podle Vás nejlepší basák?

Příspěvekod Tom350 » 1.10.2009 21:45

právě se mi zalíbil dost styl Michaela Manringa. Netvrdím, že je nejlepším basákem, ale styl jeho hraní a používání nástroje mě dost zaujal...
Tom350

Příspěvekod Wagon » 2.10.2009 18:06

Můžete se mi smát, ale já mám jako basáka rád Stinga. Přesná, účelná hra. Dle mého, subjektivního, názoru k tomu nelze nic dodat. Stejně tak i k muzikantovi , aranžérovi, zpěvákovi. Celá ta persona jménem Sting je pro mne synonymum kvality. Tím ovšem nepopírám svůj obdiv k Wootenovi, Millerovi, Trujillovi, Claypoolovi... Ale ta Stingova hra je mi velice sympatická. Rád bych mu dělal bedňáka. Tak a teď do mně :D :D
P.S. Trošku mně v té tabulce schází Geddy Lee, Rush. Taky velký frajer.
Fender Jazz Bass
Fender Precision Bass
Fokus MM 5strings, fretless
Trace Elliot GP12 SMX
Trace Elliot 1048H
Planet Waves cables
Wagon

Věk: 45

Příspěvekod .:DannY:. » 3.10.2009 0:23

Wagon píše:Můžete se mi smát, ale já mám jako basáka rád Stinga. Přesná, účelná hra. Dle mého, subjektivního, názoru k tomu nelze nic dodat. Stejně tak i k muzikantovi , aranžérovi, zpěvákovi. Celá ta persona jménem Sting je pro mne synonymum kvality. Tím ovšem nepopírám svůj obdiv k Wootenovi, Millerovi, Trujillovi, Claypoolovi... Ale ta Stingova hra je mi velice sympatická. Rád bych mu dělal bedňáka. Tak a teď do mně :D :D
P.S. Trošku mně v té tabulce schází Geddy Lee, Rush. Taky velký frajer.

hej už dlouho přemýšlím nad tímhle tématem a došel jsem k závěru že pro mě není nejlepší basák ten co umí slapovat rychlostí zvuku apod... i když i to se cení žejo... Mě jde spíš o to co basák dělá v kapele, jak dokáže vymyslet třeba jednoduchou ale skvěle se hodící linku... možná proto se mi hodně líbí Flea páč má samozřejmě hromadů slapových šíleností ale i jednoduchých a trefných linek... teď jsem se zrovna učil Savior např nebo Charlie se mi dost líbí...
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
.:DannY:.

Příspěvekod Tom350 » 3.10.2009 13:31

.\":D\"annY:. píše:hej už dlouho přemýšlím nad tímhle tématem a došel jsem k závěru že pro mě není nejlepší basák ten co umí slapovat rychlostí zvuku apod... i když i to se cení žejo... Mě jde spíš o to co basák dělá v kapele, jak dokáže vymyslet třeba jednoduchou ale skvěle se hodící linku... možná proto se mi hodně líbí Flea páč má samozřejmě hromadů slapových šíleností ale i jednoduchých a trefných linek... teď jsem se zrovna učil Savior např nebo Charlie se mi dost líbí...

ONa ta otázka zůstane vždycky neodpovězená, každý se na to dívá jinak a má svoje vzory :) ale jako reakci na tu trefnost vasových linek si neodpustím tohle hrani-na-baskytaru-tabulatury/ot-z-epi-thunderbird-zvuk-zvuk-zvuk-t15432.html :lol:
Tom350

Příspěvekod BUDAJ-31 » 3.10.2009 17:09

ono tazko je v skutocnosti povdat kto je naj basak.na vete je X basakov ale mi vsetci vnimame najlepsich tych ktory sa ukazuju v kapelach (Flea,Trujillo,Miller,...) ale mozna su aj ovela lepsi ako Flea albo iny a pritom nhraju v kapele al hraju doma len tak alebo s kamaradmy alebo proste a inak venuju hudbe...na youtube sa daju najst veliake kanaly kde su taky hudbonicy ktory bezproblemov zvladaju techniky tych lepsich
BUDAJ-31

Příspěvekod KIWI » 3.10.2009 18:45

BUDAJ-31 píše:ono tazko je v skutocnosti povdat kto je naj basak.na vete je X basakov ale mi vsetci vnimame najlepsich tych ktory sa ukazuju v kapelach (Flea,Trujillo,Miller,...) ale mozna su aj ovela lepsi ako Flea albo iny a pritom nhraju v kapele al hraju doma len tak alebo s kamaradmy alebo proste a inak venuju hudbe...na youtube sa daju najst veliake kanaly kde su taky hudbonicy ktory bezproblemov zvladaju techniky tych lepsich

Myslim, ze to tu bylo uz asi desetkrat receno...nema cenu opakovat.
"Co nic nestojí, za nic nestojí." - Petr Vrbacký

Ibanez BTB300BG (customized: Kent Amrstrong Classic, Aguilar OBP-2), Gallien-Krueger 700RB-II + 410RBH, EHX Q-Tron, MXR El Grande Bass Fuzz, Warwick Take 12, příslušenství (kabely, trsátka, sluchátka, metronom...)

Kapela
http://bandzone.cz/whereismysummer

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
KIWI

Příspěvekod .:DannY:. » 3.10.2009 19:02

Tom350 píše:
.annY:. píše:hej už dlouho přemýšlím nad tímhle tématem a došel jsem k závěru že pro mě není nejlepší basák ten co umí slapovat rychlostí zvuku apod... i když i to se cení žejo... Mě jde spíš o to co basák dělá v kapele, jak dokáže vymyslet třeba jednoduchou ale skvěle se hodící linku... možná proto se mi hodně líbí Flea páč má samozřejmě hromadů slapových šíleností ale i jednoduchých a trefných linek... teď jsem se zrovna učil Savior např nebo Charlie se mi dost líbí...

ONa ta otázka zůstane vždycky neodpovězená, každý se na to dívá jinak a má svoje vzory :) ale jako reakci na tu trefnost vasových linek si neodpustím tohle hrani-na-baskytaru-tabulatury/ot-z-epi-thunderbird-zvuk-zvuk-zvuk-t15432.html :lol:

nechápu...
*cable >>> Adam Hall
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...

Příspěvekod BUDAJ-31 » 3.10.2009 20:30

KIWI píše:
BUDAJ-31 píše:ono tazko je v skutocnosti povdat kto je naj basak.na vete je X basakov ale mi vsetci vnimame najlepsich tych ktory sa ukazuju v kapelach (Flea,Trujillo,Miller,...) ale mozna su aj ovela lepsi ako Flea albo iny a pritom nhraju v kapele al hraju doma len tak alebo s kamaradmy alebo proste a inak venuju hudbe...na youtube sa daju najst veliake kanaly kde su taky hudbonicy ktory bezproblemov zvladaju techniky tych lepsich

Myslim, ze to tu bylo uz asi desetkrat receno...nema cenu opakovat.

jaj no tak sry,nechodim tu do tejto skcie moc tak nvm co tu bolo pisane
BUDAJ-31

Příspěvekod Tom350 » 4.10.2009 7:44

.\":D\"annY:. píše:nechápu...

Myslel jsem to tak, že to je debata o tom, jakou pozici zaujímá basák v kapele - tmelení, jaký zvuk dostat z basy apod. A o tom jsi právě napsal, že si myslíš, že dobrý basák tu kapelu spojí a nemusí slapovat tou rychlostí zvuku atd. :D
Tom350

Příspěvekod .:DannY:. » 4.10.2009 11:37

Tom350 píše:
.annY:. píše:nechápu...

Myslel jsem to tak, že to je debata o tom, jakou pozici zaujímá basák v kapele - tmelení, jaký zvuk dostat z basy apod. A o tom jsi právě napsal, že si myslíš, že dobrý basák tu kapelu spojí a nemusí slapovat tou rychlostí zvuku atd. :D

jo...no...nějak tak... já preferuju basáka který ví kde je jeho místo ale nenechá se uťápnout a semtam si "zasóluje"...
*cable >>> Adam Hall

Příspěvekod Radek Kysely » 4.10.2009 13:17

Možná mě ukamenujete, ale hodně propracované basové linky tvoří Paul McCartney ;) Myslím, že všichni víme, odkud vítr vane...
Hohner B2A '89 ⇒ Shure SLX14 ⇒ ZOOM B2.1U ⇒ Solton SPA1000 ⇒ Traynor TC1510
Gibson ES-339 ⇒ homemade Kalamazoo Model I
Radek Kysely

Věk: 17

Příspěvekod garde » 8.10.2009 8:59

Radek Kysely píše:Možná mě ukamenujete, ale hodně propracované basové linky tvoří Paul McCartney ;) Myslím, že všichni víme, odkud vítr vane...

....máš pravdu ale čo potom povieš na John-a Entwistle-a (The Who).....je pravda že McCartney-ho linky sú tiež fajn, ale myslím, že Entwistle ho prevalcoval......sorry že som si dovolil takéto konkrétne porovnanie....

....ale aj tak moderní basgitaristi sú úplne niekde inde.....
garde

Příspěvekod Radek Kysely » 8.10.2009 14:20

garde píše:
Radek Kysely píše:Možná mě ukamenujete, ale hodně propracované basové linky tvoří Paul McCartney ;) Myslím, že všichni víme, odkud vítr vane...

....máš pravdu ale čo potom povieš na John-a Entwistle-a (The Who).....je pravda že McCartney-ho linky sú tiež fajn, ale myslím, že Entwistle ho prevalcoval......sorry že som si dovolil takéto konkrétne porovnanie....

....ale aj tak moderní basgitaristi sú úplne niekde inde.....

Tak toho jsem, abych řekl pravdu, neznal, ale je to fakt frajer :) Já nevím, ale mě se styl hraní moderních basistů fakt nelíbí....
Radek Kysely

Příspěvekod KIWI » 9.10.2009 7:25

Jako Primus mi celkově přijdou jakotaková trochu alternativní hudba a Claypool uplnej blázen...ale tak jako proč ne že jo...

Jinak McCartneyho mam taky rad...
"Co nic nestojí, za nic nestojí." - Petr Vrbacký

Ibanez BTB300BG (customized: Kent Amrstrong Classic, Aguilar OBP-2), Gallien-Krueger 700RB-II + 410RBH, EHX Q-Tron, MXR El Grande Bass Fuzz, Warwick Take 12, příslušenství (kabely, trsátka, sluchátka, metronom...)

Kapela
http://bandzone.cz/whereismysummer

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
KIWI

Příspěvekod heczis » 9.10.2009 10:22

Od Claypoola doporučuju Of Whales and Woe - slyšel jsem nedávno a určitě se k němu budu vracet :-) A pozdější Of Fungi and Foe taky dobrý.
fretless a 6tka od Petra Minaříka, jazzbass od Jardy Ubla, hlavy Peavey MAX160 a Eden WTX260, box Hocke 1x12", mulťák Zoom B2.1u, trombon King 3B
http://bandzone.cz/sunday4
heczis

Věk: 25

Příspěvekod Willy » 11.10.2009 21:56

Když už jste se tu bavili o McCartneyho basových linkách - poslechněte si někdy třeba na tubě (youtube) Silly love songs - uchvátný. Naučil jsem se to, ale jeho technika přehmatávání mi furt nějak nejde. A ten blázen při tom rifu dokonce i zpívá.
Prostě Macca...
Kombo: Laney HCM160b

Baskytary: Fender Precision Standard 60th Anniversary

http://bandzone.cz/groovetownband
Willy

Věk: 23

Příspěvekod Radek Kysely » 21.10.2009 16:30

Willy píše:Když už jste se tu bavili o McCartneyho basových linkách - poslechněte si někdy třeba na tubě (youtube) Silly love songs - uchvátný. Naučil jsem se to, ale jeho technika přehmatávání mi furt nějak nejde. A ten blázen při tom rifu dokonce i zpívá.
Prostě Macca...

Jo, dost dobré, zajímavé :) Mě se od něho taky docela dost líbí basová linka z písně I Saw Her Standing There, která se objevila už na prvním albu The Beatles. Není až tak moc těžká, ale prostě zajímavá, jako jeho každá jiná ;)
Radek Kysely

Příspěvekod Wagon » 22.10.2009 9:32

Willy psal: ...poslechněte si někdy třeba na tubě (youtube) Silly love songs - uchvátný.
No k téhle basové lajně asi už není co dodat...dobře nám tak:-)) (tedy nám některým) :D :D
Fender Jazz Bass
Fender Precision Bass
Fokus MM 5strings, fretless
Trace Elliot GP12 SMX
Trace Elliot 1048H
Planet Waves cables
Wagon

Věk: 45

Příspěvekod micafica » 22.10.2009 10:55

Říci, kdo je nejlepší je vysoce subjektivní věc, ale dobře tak za mne ze zahraničních mám rád John Dacona (Queen) a z našich dnes rozhodně fandím Martinu Ivanovi a jinak klasika Kulhánek, Veselý .....
Fender Strat USA Deluxe SSH, Schecter Hellraiser C7, Gibson LP Studio, Fender tele Mex. Std, Epi SG 400, ENGL - E650 R.B., ENGL BOX 4x12 V60, Pedalboard - download/file.php?id=876&mode=view, ruce ....
micafica

PředchozíDalší

Zpět na Hraní na baskytaru, tabulatury