![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Wagon píše:Můžete se mi smát, ale já mám jako basáka rád Stinga. Přesná, účelná hra. Dle mého, subjektivního, názoru k tomu nelze nic dodat. Stejně tak i k muzikantovi , aranžérovi, zpěvákovi. Celá ta persona jménem Sting je pro mne synonymum kvality. Tím ovšem nepopírám svůj obdiv k Wootenovi, Millerovi, Trujillovi, Claypoolovi... Ale ta Stingova hra je mi velice sympatická. Rád bych mu dělal bedňáka. Tak a teď do mně![]()
![]()
P.S. Trošku mně v té tabulce schází Geddy Lee, Rush. Taky velký frajer.
.annY:. píše:hej už dlouho přemýšlím nad tímhle tématem a došel jsem k závěru že pro mě není nejlepší basák ten co umí slapovat rychlostí zvuku apod... i když i to se cení žejo... Mě jde spíš o to co basák dělá v kapele, jak dokáže vymyslet třeba jednoduchou ale skvěle se hodící linku... možná proto se mi hodně líbí Flea páč má samozřejmě hromadů slapových šíleností ale i jednoduchých a trefných linek... teď jsem se zrovna učil Savior např nebo Charlie se mi dost líbí...
BUDAJ-31 píše:ono tazko je v skutocnosti povdat kto je naj basak.na vete je X basakov ale mi vsetci vnimame najlepsich tych ktory sa ukazuju v kapelach (Flea,Trujillo,Miller,...) ale mozna su aj ovela lepsi ako Flea albo iny a pritom nhraju v kapele al hraju doma len tak alebo s kamaradmy alebo proste a inak venuju hudbe...na youtube sa daju najst veliake kanaly kde su taky hudbonicy ktory bezproblemov zvladaju techniky tych lepsich
Tom350 píše:.annY:. píše:hej už dlouho přemýšlím nad tímhle tématem a došel jsem k závěru že pro mě není nejlepší basák ten co umí slapovat rychlostí zvuku apod... i když i to se cení žejo... Mě jde spíš o to co basák dělá v kapele, jak dokáže vymyslet třeba jednoduchou ale skvěle se hodící linku... možná proto se mi hodně líbí Flea páč má samozřejmě hromadů slapových šíleností ale i jednoduchých a trefných linek... teď jsem se zrovna učil Savior např nebo Charlie se mi dost líbí...
ONa ta otázka zůstane vždycky neodpovězená, každý se na to dívá jinak a má svoje vzoryale jako reakci na tu trefnost vasových linek si neodpustím tohle hrani-na-baskytaru-tabulatury/ot-z-epi-thunderbird-zvuk-zvuk-zvuk-t15432.html
KIWI píše:BUDAJ-31 píše:ono tazko je v skutocnosti povdat kto je naj basak.na vete je X basakov ale mi vsetci vnimame najlepsich tych ktory sa ukazuju v kapelach (Flea,Trujillo,Miller,...) ale mozna su aj ovela lepsi ako Flea albo iny a pritom nhraju v kapele al hraju doma len tak alebo s kamaradmy alebo proste a inak venuju hudbe...na youtube sa daju najst veliake kanaly kde su taky hudbonicy ktory bezproblemov zvladaju techniky tych lepsich
Myslim, ze to tu bylo uz asi desetkrat receno...nema cenu opakovat.
.annY:. píše:nechápu...
Tom350 píše:.annY:. píše:nechápu...
Myslel jsem to tak, že to je debata o tom, jakou pozici zaujímá basák v kapele - tmelení, jaký zvuk dostat z basy apod. A o tom jsi právě napsal, že si myslíš, že dobrý basák tu kapelu spojí a nemusí slapovat tou rychlostí zvuku atd.
Radek Kysely píše:Možná mě ukamenujete, ale hodně propracované basové linky tvoří Paul McCartneyMyslím, že všichni víme, odkud vítr vane...
garde píše:Radek Kysely píše:Možná mě ukamenujete, ale hodně propracované basové linky tvoří Paul McCartneyMyslím, že všichni víme, odkud vítr vane...
....máš pravdu ale čo potom povieš na John-a Entwistle-a (The Who).....je pravda že McCartney-ho linky sú tiež fajn, ale myslím, že Entwistle ho prevalcoval......sorry že som si dovolil takéto konkrétne porovnanie....
....ale aj tak moderní basgitaristi sú úplne niekde inde.....
Willy píše:Když už jste se tu bavili o McCartneyho basových linkách - poslechněte si někdy třeba na tubě (youtube) Silly love songs - uchvátný. Naučil jsem se to, ale jeho technika přehmatávání mi furt nějak nejde. A ten blázen při tom rifu dokonce i zpívá.
Prostě Macca...
Zpět na Hraní na baskytaru, tabulatury
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník