Btw. Teď jsem hrál na Thunderbirda a vím, že tuhle basu nikdy v životě chtít nebudu, ačkoliv se mi strašně líbila
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Nesst píše:faktem je, že basa většinou není nástroj, který by byl nějak extrémně slyšet (nebo by minimálně neměl být) a je to spíš o pocitu, a že to dodává ty spodky. Ale málokdo si všimne, jakej zvuk ta basa má. Takže podle mě se do jakýchkoliv kytarových stylů hodí jakákoliv basa
garde píše:Nesst píše:faktem je, že basa většinou není nástroj, který by byl nějak extrémně slyšet (nebo by minimálně neměl být) a je to spíš o pocitu, a že to dodává ty spodky. Ale málokdo si všimne, jakej zvuk ta basa má. Takže podle mě se do jakýchkoliv kytarových stylů hodí jakákoliv basa
....nemáš pravdu bez poriadnej basovej linky, ktorá musí byť dobre zhraná a basa musí mať excelentný zvuk.....bez týchto troch predpokladov, môže byť na stage-i najlepší bubeník a najlepší gitaristi a môžu vyšívať ako besní bude to síce fajn ale oničom....
Nesst píše:garde píše:Nesst píše:faktem je, že basa většinou není nástroj, který by byl nějak extrémně slyšet (nebo by minimálně neměl být) a je to spíš o pocitu, a že to dodává ty spodky. Ale málokdo si všimne, jakej zvuk ta basa má. Takže podle mě se do jakýchkoliv kytarových stylů hodí jakákoliv basa
....nemáš pravdu bez poriadnej basovej linky, ktorá musí byť dobre zhraná a basa musí mať excelentný zvuk.....bez týchto troch predpokladov, môže byť na stage-i najlepší bubeník a najlepší gitaristi a môžu vyšívať ako besní bude to síce fajn ale oničom....
Má to být ironie, že jo?
.annY:. píše:jj to mi připomíná jak někdo psal ve strunách že je to vlastně jedno, co tam máte natažené a jak staré, že jde jen o pocit... (s lehkou nadsázkou samozřejmě
)
Nesst píše:.annY:. píše:jj to mi připomíná jak někdo psal ve strunách že je to vlastně jedno, co tam máte natažené a jak staré, že jde jen o pocit... (s lehkou nadsázkou samozřejmě)
To jsem byl taky já
Nesst píše:Mně tyhle otázky spíš přijdou takový imidžový. Všichni basáci jsme vždycky strašně hrdí na svoje nástroje a ulítáváme si na popisech zvuků, jako "hutný lehce medový až středovější..." apod., ale faktem je, že basa většinou není nástroj, který by byl nějak extrémně slyšet (nebo by minimálně neměl být) a je to spíš o pocitu, a že to dodává ty spodky. Ale málokdo si všimne, jakej zvuk ta basa má. Takže podle mě se do jakýchkoliv kytarových stylů hodí jakákoliv basa. Spíš je to o tom, co ty od ní očekáváš a požaduješ.
Btw. Teď jsem hrál na Thunderbirda a vím, že tuhle basu nikdy v životě chtít nebudu, ačkoliv se mi strašně líbila
Nesst píše:Ty jo, tak tos mě dostal. Spíš nechápu, jak s tímhle názorem můžeš hrát v kapele. Pochopitelně že si zakládám na kvalitě svých linek, ale dle mého basa plní spojovací funkci v kapele. Snažím se hrát, co nejvíc účelně, aby to dohromady celé fungovalo a ne, aby byla hlavně slyšet basa
garde píše:Nesst píše:Ty jo, tak tos mě dostal. Spíš nechápu, jak s tímhle názorem můžeš hrát v kapele. Pochopitelně že si zakládám na kvalitě svých linek, ale dle mého basa plní spojovací funkci v kapele. Snažím se hrát, co nejvíc účelně, aby to dohromady celé fungovalo a ne, aby byla hlavně slyšet basa
....nemyslel som ale onanistov rangu Miller, Wooten, Clark a podobne, ale hudbu typu Rage against Machine, Stone Temple Pilots, Muse, Audioslave, Karpatské Chrbáty, Pražský Výběr a podobne.....
ďalej by admin možno mohol rozdeliť túto tému na príspevky čo sa týka Thunderbirdu a potom na príspevky pod novým názvom, neviem akým a čo by bol príznačný názov pre takúto tému....
..., ale nikdo jinej si nevšimne ...
heczis píše:..., ale nikdo jinej si nevšimne ...
Jsem přesvědčen, že pokud to uděláš dobře, tak všimne. Většina akorát nebude vědět co a jak jsi udělal, ale často dokážou říct "lepší"/"horší"/"divný"/... Třeba nepoznají basu od kytary, natož Thunderbirda (ať to není OT), ale zvuk lidi vnímají aniž by o tom třeba věděli.

KIWI píše:Hm, je sice hezke, ze vim ze "lidi se v tom nevyznaj", ale na druhou stranu, kdyz se mi obcas stane ze zvuk proste nestoji celkove za nic, tam proste si to hrani tolik neuziju. A nejakej pocit ze stmeluju kapelu atd. mi moc neprida...
Zpět na Hraní na baskytaru, tabulatury
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník