Pepe píše:KIWI píše:Tak to se snad nedá srovnávat ne?
No jasný, že nedá. To byla reakce ne ten jeden prst, že to omezovat může, ale nemusí. Stejně jako trsátko
Právě že říkám, že se to nedá srovnávat s jedním prstem
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Pepe píše:KIWI píše:Tak to se snad nedá srovnávat ne?
No jasný, že nedá. To byla reakce ne ten jeden prst, že to omezovat může, ale nemusí. Stejně jako trsátko
Janec píše:Dlouho jsem hrál prsty kolmo ke strunám a znělo to jako pajdání. Naučil jsem se podle Scheuflera naklonit prsty tak abych dorovnal rozdílnou délku ukazováčku a prostředníčku a je to pravidelný a rychlejší. Navíc nemít opřený palec je fakt good protože jak řiká Šíša - máš pořád stejný záběr na všech strunách když posouváš celou dlaň hore dole, plus bonus - můžeš cestovat svobodně mezi snímačema a tim decentně měnit výraz zvuku. Ze začátku to bylo nepohodlné, ale teď už si klidně s basou i skáču.
Nesst píše:Ravenlord píše:Zdravim.. 2 roky jsem se učil hrát trsátkem a teď se začínám učit prsty.. chtěl bych se zeptat jestli je lepší se na metal učit techniku 3-2-1-2 nebo jen 3-2-1 a nebo kdy použít jen dva prsty (2-1-2-1 ...) předem díky..
No 3-2-1 je docela naprd, protože by ti vycházel ve 4/4 taktu na začátek taktu pokaždé jinej prst... Obecně bohatě stačí 2 prsty (neznám moc basáku, kteří by hráli třema prstama...) a používá se 1-2-1-2, protože v ukazováčku máš největší cit a sílu, což se hodí na první době (máš přehled, a hlavně se můžeš víc vyblbnout s akcentama...)
.annY:. píše:
Nesst píše:Ravenlord píše:Zdravim.. 2 roky jsem se učil hrát trsátkem a teď se začínám učit prsty.. chtěl bych se zeptat jestli je lepší se na metal učit techniku 3-2-1-2 nebo jen 3-2-1 a nebo kdy použít jen dva prsty (2-1-2-1 ...) předem díky..
No 3-2-1 je docela naprd, protože by ti vycházel ve 4/4 taktu na začátek taktu pokaždé jinej prst... Obecně bohatě stačí 2 prsty (neznám moc basáku, kteří by hráli třema prstama...) a používá se 1-2-1-2, protože v ukazováčku máš největší cit a sílu, což se hodí na první době (máš přehled, a hlavně se můžeš víc vyblbnout s akcentama...)
chlapi já teď začínám a tak jsem si brnkal...spíš jsem cvičil tu pravou ruku aby byly stejně silné tóny a aby to hrálo nahlas, ne jen tak to hladit, a další den jsem měl ne ukazováčku takový puchýř že jsem si myslel že mám na pár dní docvičeno... tak jsem zkusil 2-1-2-1 a taky to šlo...
Nesst píše:jasně, že to jde, ale je to docela nepřirozený, a navíc si musíš echt dávat bacha na důrazy. Ono občas se do toho ukazováčku opřeš o něco víc a rytmický bordel je na světě, pač hodíš důraz na druhou osminku například...
.annY:. píše:
Nesst píše:jasně, že to jde, ale je to docela nepřirozený, a navíc si musíš echt dávat bacha na důrazy. Ono občas se do toho ukazováčku opřeš o něco víc a rytmický bordel je na světě, pač hodíš důraz na druhou osminku například...
jo to jo... ale když máš ten ukazováček dojebaný tak se ti ty akcenty tam nebudou cpát
Nesst píše:.annY:. píše:
jo to jo... ale když máš ten ukazováček dojebaný tak se ti ty akcenty tam nebudou cpát
Tak doufám, že ho nechceš mít "dojebaný" celý život
Tobiwan píše:koukejte na tohle myslim že vo dylce prstů to vopravdu neni spíš vo tréninkuhttp://www.youtube.com/watch?v=cSg9OGL8_eA
Zpět na Hraní na baskytaru, tabulatury
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník