![]() |
![]() |
![]() |
|
|
hendy9 píše:musíš hrát hrát hrát...nejlíp v kapele s aspon trochu přesnzm buibeníkem.
Jinak s metronomem je skvělý cvičení. že si ho nastavíš (nejdřív pomalu) a uder bereš jako druhou osminu doby. Nejřív je to strašnej haluz , ale pokud to prolomíš , tak se v tom rymu začneš cejtit
hendy9 píše:Ani bych neřek, že je chyba, hrát s bubeníkem. Je to zas něco jinýho než s metronomem. A hlavně pokud budeš zvyklej hrát jenom s metronomem, a pak přídeš do kapely, kde bude hrát bubeník třeba jenom 2 doby ze čtyř a různý přechody, tak to může bejt problém. Nehledě na to že se naučít poslouchat i ostatní členy kapely...jako klik je dobrá věc, ale zůstat jenom u něj?...nevim nevim
pehve píše:Doporučuji ti rytmickou průpravu na malej bubínek a to nejlépe s učitelem - jednoduchý rytmický cvičení s metronomem - čtvrtky, osmičky, šestnáctky, skupinky not a jejich kombinace, přidávat si tempo, hrát do mezikliku jak píše Nero, soustředit se na uder, naučit se vnímat odchylky krátkým stlumením kliku, nahrávat si to a poslouchat si to protože jinde než třeskem na blánu ti to nezazní jasněji.
Teprve po zvládnutí přesné strojové rytmiky se rozběhni po strunách.
S žádným bubeníkem se zatím nic neuč pokud se neudržíš metronomu, neuslyšíš když bude pokulhávat a nikam tě to neposune. Basa je hlavně rytmickej nástroj, o to to máš těžší pokud máš s rytmem problémy.
Držím palec a hodně trpělivosti!
pehve píše:no jo no, jako skoro vždy se shodujeme...
a taky se možná občas opakuju![]()
když ony ty rady pro rytmiku jsou si hodně podobný u každýho nástroje a dají se doporučit komukoli v každou roční dobu
Nesst píše:Já si fakt myslím, že je to zbytečný ten bubínek. Podle mě to opravdu jde jednoduše nahradit staccatem na basu.
.annY:. píše:Nesst píše:Já si fakt myslím, že je to zbytečný ten bubínek. Podle mě to opravdu jde jednoduše nahradit staccatem na basu.
souhlasím že s tím bubínkem je to trošku komplikovanější ale zas když člověk začíná a nemá ten rytmus v sobě tak by dle mého bylo lepší první se nadrtit ten rytmus nějakým tím poklepáváním a až potom to zkoušet na basu páč začátečníkovi to staccato na basu může dělat problém...třeba když ještě nemá ztvrdlé prsty nebo ještě nemá sladěný ukázováček s prostředníčkem...
Zpět na Hraní na baskytaru, tabulatury
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků