![]() |
![]() |
![]() |
|
|
xalatan píše:snimac u kobylky, vysky basy naplno, středy dolu,
struny nizko nad hmatnikem...
jestli mekke nebo tvrde je na tobe, co se ti bude libit vic
KIWI píše:xalatan píše:snimac u kobylky, vysky basy naplno, středy dolu,
Hm..ja myslim ež tohle všechno je naprosto individuální a návod na to není...každymu lahodí jinej zvuk, i při slapu.
xalatan píše:KIWI píše:xalatan píše:snimac u kobylky, vysky basy naplno, středy dolu,
Hm..ja myslim ež tohle všechno je naprosto individuální a návod na to není...každymu lahodí jinej zvuk, i při slapu.
to je jasne
ja napsal jak to mam rad ja
krejca píše:diky moc za rady :-* urcite to uziji a zkusim. a pri vyberu strun, kdyz koupim tvrdy struny jakej to spis bude delat zvuk vic kovovej vic drsnej a pri mekcich strunach zas naopak ? a nebo to je uplne jianka zalezi i na velikosti strun ?
Stanley píše:KIWI: .35 struny se při slapu neutrhnou, a to trham G strunu celkem brutálně, záleží na tom, z čeho jsou ty struny dělaný a kolik stály. Jinak zvuk na slap mám radši vejškovější, Jazz Bass snímač u kobylky je ideální. Možná ten zvuk malinko nakresli gainem, jen tak lehce, aby to nebyl bzučák.
KIWI píše:Stanley píše:KIWI: .35 struny se při slapu neutrhnou, a to trham G strunu celkem brutálně, záleží na tom, z čeho jsou ty struny dělaný a kolik stály. Jinak zvuk na slap mám radši vejškovější, Jazz Bass snímač u kobylky je ideální. Možná ten zvuk malinko nakresli gainem, jen tak lehce, aby to nebyl bzučák.
Já neřikal že se utrhnou ale mohloy by - já sje mutrhnul .45
Stanley píše:KIWI píše:Stanley píše:KIWI: .35 struny se při slapu neutrhnou, a to trham G strunu celkem brutálně, záleží na tom, z čeho jsou ty struny dělaný a kolik stály. Jinak zvuk na slap mám radši vejškovější, Jazz Bass snímač u kobylky je ideální. Možná ten zvuk malinko nakresli gainem, jen tak lehce, aby to nebyl bzučák.
Já neřikal že se utrhnou ale mohloy by - já sje mutrhnul .45
Aha, tos tu basu zvedal za strunu?
je to pořád stejný jako když hraješ prstama. prostě čim níž, tim dřív začnou chrastit při vzrůstající intenzitě hraní. Ale taky je to pohodlnější.chroustjazz píše:chtěl bych se zeptat na výšku strun pro slap - jak hodně je rozhodující?
whisoure píše:je to pořád stejný jako když hraješ prstama. prostě čim níž, tim dřív začnou chrastit při vzrůstající intenzitě hraní. Ale taky je to pohodlnější.chroustjazz píše:chtěl bych se zeptat na výšku strun pro slap - jak hodně je rozhodující?
KIWI píše:whisoure píše:je to pořád stejný jako když hraješ prstama. prostě čim níž, tim dřív začnou chrastit při vzrůstající intenzitě hraní. Ale taky je to pohodlnější.chroustjazz píše:chtěl bych se zeptat na výšku strun pro slap - jak hodně je rozhodující?
No, pro me docela jo, kdyz hraju na basu, ktera ma vysoke dohmat, moc dobre se mi na to neslapuje, potazmo toho nejsem vubec schopny...
chroustjazz píše:KIWI píše:whisoure píše:je to pořád stejný jako když hraješ prstama. prostě čim níž, tim dřív začnou chrastit při vzrůstající intenzitě hraní. Ale taky je to pohodlnější.
No, pro me docela jo, kdyz hraju na basu, ktera ma vysoke dohmat, moc dobre se mi na to neslapuje, potazmo toho nejsem vubec schopny...
a jak je máš vysoko..řekněme nad 12. pražcem?
Zpět na Hraní na baskytaru, tabulatury
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník