![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Stanley píše:Basa má jednu vlastnost... skoro nikdo jí při poslechu detailně nevnímá a a nezajímá ho tolik (nepočítejte proboha samy basáky), ale když tam neni, tak se trochu drbe na palici, že to je nějaký divný a suchý.
S trsátkem basa právě tak nějak vylejzá z ponurých basových linek pomalu ke kytarám, což je třeba i dobře, pokud je třeba jen jedna kytara. Aspoň se celkovej zvuk trošku voroštuje a zní to dravějc. A ta druhá kytara tam míň chybí. Ale tři trsátkáři je už trochu moc bzzzzzučákTeda co se týče metalu, HC a rocku. Sám v deathový kapele hraju dost často trsátkem, vlastně jsem na vážkách, jestli nemam v týhle kapele přejít na trsátko natrvalo. V tý druhý dechrockový grupě a v tý prog/rockový o tom zdaleka ani neuvažuju
Cheaterboy píše:Stanley píše:Basa má jednu vlastnost... skoro nikdo jí při poslechu detailně nevnímá a a nezajímá ho tolik (nepočítejte proboha samy basáky), ale když tam neni, tak se trochu drbe na palici, že to je nějaký divný a suchý.
S trsátkem basa právě tak nějak vylejzá z ponurých basových linek pomalu ke kytarám, což je třeba i dobře, pokud je třeba jen jedna kytara. Aspoň se celkovej zvuk trošku voroštuje a zní to dravějc. A ta druhá kytara tam míň chybí. Ale tři trsátkáři je už trochu moc bzzzzzučákTeda co se týče metalu, HC a rocku. Sám v deathový kapele hraju dost často trsátkem, vlastně jsem na vážkách, jestli nemam v týhle kapele přejít na trsátko natrvalo. V tý druhý dechrockový grupě a v tý prog/rockový o tom zdaleka ani neuvažuju
nesouhlasím že by basa měla vylejzat (někdy jo) ale většinou je to basový základ prostě ty nižší tóny...
mtmccox píše:Dají se při hře na basu pro konkrétnější tón uplatnit delší nehty, nebo se hned odrbou?
aivn86 píše:mtmccox píše:Dají se při hře na basu pro konkrétnější tón uplatnit delší nehty, nebo se hned odrbou?
Já ač jsem to dlouho nepoužíval. Tak posledního půl roku mám delší nehty na pravé ruce a nemůžu si to vynachválit. Dá se hrát kulatý tón bříškama prstů i agresivnější zvuk nechtem. Osobně nemám s problém s tím, že bych nechty zničil.
accc píše: mi v country hrajeme všechno G jak je tam jinej akord než G, C, D tak už je to Jazz.
Kdyz jsem "hral" na basovku, tak se mi nehty (nebo nechty?mtmccox píše:Dají se při hře na basu pro konkrétnější tón uplatnit delší nehty, nebo se hned odrbou?
Mirus píše:Ano , mě to ale samotného trochu štve , protože bych rád hrál prstama jelikož je to 21048x pohodlnější než trsátkem když stojíte či se pohybujete s basou. Ale prsty (teda aspoň ty moje) mi nerozezní struny tak pěkně v hloubkách jako trsátko. Prsty na výšky , na sóla a tak jsou jak dělaný , krásnej zakulacenej zvuk. To se mi líbí. Bohužel jak jsem psal , kdy basák dodává rytmus celé písničce a to v 95% v hlubokých tónech až někdě u krku , tam se mě šikne trsátko , protože prstama je to sice hutný , ale jde to o dost míň slyšet , trsátko to hodně rozezní..bla bla
Zpět na Hraní na baskytaru, tabulatury
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník