![]() |
![]() |
![]() |
|
|
accc píše: mi v country hrajeme všechno G jak je tam jinej akord než G, C, D tak už je to Jazz.
Ijen píše:To je jako š***t se šprckou![]()
seba330 píše: ale bojim se, že v tom metalu ty prsty asi nenajdou využití...

kristynatrochtova píše:Já třeba hraju víc prstama.. ale když hraju nějaký brutal punk, tak jedině trsátkem!a používám stejně jako na kytaře Dunlop Tortex 1mm
Strnyy píše:Tak nevim .. po dlouhý době jsem si chtěl zaexperimentovat trsátkem a v půlce songu jsem to zahodil protože kromě toho, že už s tím nic nezahraju tak mi to klouže z ruky i když má drsnější povrch než je normální.... takže už jsem na tuhle plastovou 3,14čovinku hodil definitivního bobeše
Hlavně podle tugbaru (to je ta věc, která vypadá jako thumbrest, ale je na druhé straně od strun). Patrně prsty patřily tam a palec měl fungovat jako na španělce. U prvních hráčů v padesátých letech je to občas pěkně vidět.Jazzman píše:Podle krytů na prvních Precisionech bych tipoval, že baskytara byla vymyšlena pro hru trsátkem a palcem. Možná Leo Fender předpokládal, že na baskytaru přecházející kontrabasisté nebudou chtít hrát prsty kvůli malé rozteči strun. Škoda, že se ho už nedá zeptat![]()

rushfan píše:They want to be equal, but point out how they are different. That's hypocrisy.
stepanb píše:asi to bude i tim, jak hraju.
accc píše: mi v country hrajeme všechno G jak je tam jinej akord než G, C, D tak už je to Jazz.
Zajímavý...já hraju na akustiku 2 mm trsátkem...jakým bych asi hrál na basustepanb píše:Nehraju zas tak dlouho. Na trsátku sem začínal, ale čím dál tim víc začínám objevovat kouzlo prstů. Ale zase je fakt že v kapele hrajeme hlavně rokec, takže tam to drtim hlavně trsadlem.
Jinak hraju 1mm a 1,3mm. Pod 0,8 to nemá cenu - jen tak z prdele sem zkusil, jak to zní s 0,67mm, kterym hraju normálně na akustiku. Zní to fakt špatně (asi to bude i tim, jak hraju).
Zpět na Hraní na baskytaru, tabulatury
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník