![]() |
![]() |
![]() |
|
|

rushfan píše:They want to be equal, but point out how they are different. That's hypocrisy.
Tóny jsou úplně jiné, baskytara má pražce v egyptské stupnici, základní tóny Bž a Fň a na dalších dvou strunách co chceš, problém je, že to nenajde ani Google. A oktávy se ladí opačně, protože pro basovku platí úplně jiná fyzika než pro kytaru.mod píše:Jen tak pro upřesnění. Tóny na hmatníku jsou stejné jako na kytaře? Akorát bez strun E, B(H). Basa ta má jenom G, D, A, E.
Dále by mě zajímalo jistli se oktávy ladí stejným způsobem jako na kytaře?
Děkuji.

rushfan píše:They want to be equal, but point out how they are different. That's hypocrisy.

To si máš najít než se na to začneš ptát tady, ne mi to ukazovatmod píše:woro90-1 : Hele co jsem našel...

heczis píše:mod píše:Čau, potřeboval bych poradit.Chtěl bych se dát z el.kytary na basu.A protože budu s basou začátečník, nechci si kupovat něco drahýho.Našel jsem si tyto 2 sady, které by na začátek podle mě bohatě stačily.
http://kytary.cz/tenson-baskytarova-sada/HN110080/
http://www.muzikant.cz/baskytary-7/bask ... -40216.php
Jsi-li tak bohatý, aby sis mohl kupovat levné věci, klidně si něco z toho pořiď. Ale pokud nechceš ty peníze jen bez užitku vyhodit z okna, kup si třeba nějaký hudební nástroj
Rada: Bazar, zeptat se po hudebninách, známých apod. Já mám třeba doma pádlo za 2000, ale je rozhodně lepší než cokoliv ze sad od výrobců hraček.
Ne. Zapoj mozek.mod píše:Tak porad´.

Vypadá že to nepochopil, tak schválně jestli aspoň teď použije mozek. Začínám mít dojem že si ze někdo dělá p***l a předstírá že je naprosto zabedněný a líný začátečník. Tohle snad ani není možné.mtmccox píše:Safra, nevyjasnil to už v hrani-na-baskytaru-tabulatury/zaciname-na-baskytaru-t20302-20.html#p339349 ?![]()

Zpět na Hraní na baskytaru, tabulatury
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník