Ahoj všichni,
je mi 12 let. Je to dostatečný věk ke hře? Děkuji.
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
adamek98 píše:Ahoj všichni,
adamek98 píše:Ahoj všichni,
accc píše: mi v country hrajeme všechno G jak je tam jinej akord než G, C, D tak už je to Jazz.

rushfan píše:They want to be equal, but point out how they are different. That's hypocrisy.
woro90-1 píše:Ještě k tomu palci: Ono jde o to, že se tak hrálo minimálně prvních deset let existence baskytary, hráli tak snad všichni. Proto mají staré basy tzv. tugbar, což je vlastně thumbrest na opačné straně od strun. A má to jiný zvuk. Spíš mi šlo o to, co způsobilo přesun na druhou stranu a příklon k hraní prsty. Zvyk z kontrabasu? Nebo rychlost?
accc píše: mi v country hrajeme všechno G jak je tam jinej akord než G, C, D tak už je to Jazz.

rushfan píše:They want to be equal, but point out how they are different. That's hypocrisy.
woro90-1 píše:Třeba jenom pil...
Teď jednu otázku já: Má v dnešní době nějaký smysl učit se hrát palcem, jak to zamýšlel Leo Fender (ne slap), nebo je to překonaná technika a nesmysl odsouzený k zapomnění s nástupem hraní prsty?

davout1993 píše:Nechci zakládat nové vlákno, tak to dám sem. Jestli se to sem nehodí tak se omlouvám. Jak jsem psal chtěl bych se začít učit na basu od září. Chci se rozmyslet a načíst nějáký rady,než začnu,ale mám problém.
Chytnul jsem nerva kvůli svým prstům. Mám je krátké a silnější. Jaké jsou cviky ne roztažení prstů apod.? Je nějáká mez na kolik pražců bych měl došáhnout? Na akustice došáhnu 1-5 pražec při čemž šířka krku je 43mm.
Zahrát ty 4 pražce neni obtížný, a jestli došáhne na 5. na akustice(to já už dlouho ne) tak to pro něj neni problém tohle cvičit. A jestli má někdo krátký ruce, plně fungující malíček je výhoda. Místo pomáhání malíčku na 3. pražci prsteníkem, to s nim už ten tón můžu zahrát rovnou.Durin píše:Já bych to s těmi prsty neviděl tak bídně.
Standartně se do 3. polohy (ukazovák na 3. pražci) hraje prstama přes 3 pražce. Tedy v první poloze používáš pro 1. pražec ukazovák, pro 2. prostředník a pro 3. malík, přičemž si pomáháš prsteníkem, kterým strunu domačkáváš.
Zpět na Hraní na baskytaru, tabulatury
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník