Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Fingerpicking, thumbpicking

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...

Re: Fingerpicking, thumbpicking

Příspěvekod kip » 12.11.2010 10:44

Kdo byste chtěli slyšet aplikovat tohle umění naživo tak: http://www.kytaranapriczanry.cz/ .
kip

Příspěvekod pehve » 6.12.2010 18:15

kip píše:Tak jsem dnes našel tohle video: http://www.fingerstyleheaven.com/index. ... &Itemid=96 , kde Richard Smith tvrdí pravý opak. Nepřemýšlet nad skladbou jako o dvou oddělených částech (basová linka x melodie), ale vpodstatě myslet na všechny noty v daném čase, bez ohledu, jestli je hraju palcem, nebo prsty. To je vlastně přístup, který se učí u klasické kytary v ZUŠkách. A teď kde je pravda.:-)
No pro mě to znamená jediné, hrát tak, jak to cítím nejlíp, s tím, že ke stejnému cíli se dá dojít více cestami.

musím s Richardem souhlasit, učit se to zvlášť to je jako by se bubeník učil každou končetinu zvlášť :) takhle to nejde. Jako určitě si to zezačátku vyzkoušet postupně ale hned to pomalu spojit a hrát odpomala s metronomem.
pehve
Rádce

Příspěvekod Martin M » 17.12.2011 12:20

Ahoj,

mohli byste mi prosím poradit s jednou písičkou od Tommyho Emmanuela? Snažím se od něj zahrát Mombasu, ale jsem trochu v rozpacích. Nevím, jestli to mám hrát s trsátkem nebo ne. Emmanuel je sice zástupce fingerpickingu, ale mě připadá, že tady v tý písničce to hraje trsátkem a všichni na internetu to taky tak hrajou. A já jsem odkojenej liduškama a klasickou kytarou a tím trsátkem mi to moc nejde, zvlášť ty dvoj a trojzvuky, lepší mi to jde normálně prsty, ale nevím, jestli to bude ono.

Hraje to Emmanuel trsátkem, nebo ne? Nebo je to jedno a mám si to hráj jak chci?

Dík.
Martin M

Příspěvekod piranha90 » 17.12.2011 12:26

Hrej to prsty. Tuhle věc jsem hrával normálně prsty + prstýnek na palci a šlo to v pohodě :)
Naposledy upravil piranha90 dne 18.12.2011 2:50, celkově upraveno 1

Klasika Schneider, cedr + hondurazský palisandr (2004)
Kirkland Grand size (L.R. Baggs Element Active)
Aria AD-35 Dreadnought
Squier Affinity Strat + Roland Micro Cube

Moje stránky o Muzice !!! -> http://jjblues.blog.cz
piranha90

Věk: 17

Příspěvekod Martin M » 17.12.2011 19:33

Přesně to jsem potřeboval slyšet. Díky!
Martin M

Příspěvekod WhiteKeys » 18.12.2011 12:54

Čím hrajete? nehty, prstýnky? Doteď sem hrál nehtama, ale už mě to štvalo, tak sem to uplně ostříhal, co používáte za prstýnky? kov? plast? :arrow:
WhiteKeys

Věk: 17

Příspěvekod džetro » 18.12.2011 14:24

Prsty jsou ideální ale když mám víc koncertů po sobě, nastupujou prstýnky, palčák Golden gate (takový hodně tlustý) a prstýnky Dunlop mosazné 018. Při přechodu na prstýnky to trochu trvá si zvyknout ale jde to. Plastové Dunlopy znějí pěkně, problém je s vytvarováním přesně na prst. :D
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Art Luherie AMI steel spruce burgundy + L.R.BAGGS Element active
Breedlove Passport OMSM
Harmony Stella 12 str. r.v. 1968 + L.R.BAGGS Element active
Johnson JM 898 prototype german silver resonator + K&K sound pure resonator pickup + magnetic pickup
http://www.retroblues.net/
džetro

Věk: 46

Předchozí

Zpět na Hraní na kytaru, tabulatury