Zdravim... jsem naprostý začatečník a potřeboval bych osvětlit menší nejasnost... učím se totiž podle knížky a z ní je ne vždy snadné přesně pochopit jednotlivé věci...
...jde mi o techniku levé ruky a dohmatávání strun... doufám, že se vyjádřím alespoň trochu jasně a srozumitelně...
...v knize jsem se dočetl, že každý prst obsluhuje jeden pražec a že správná poloha je následujcí:
http://img1.imgup.eu/1vbw.jpg
...a já se chci zeptat, zda prsty po celou dobu hraní mají setrvat v této neměnné poloze, přičemž je pouze lehce zdviháme a dohmatáváme jednotlivé struny nebo zda je normální, že prsty (a víceméně celou dlaní) pohybuji do stran podle potřeby...
...protože já sice prsty do zmíněné "ideální" polohy v setrvalém stavu dám, ale jakmile začnu hrát, tak se zase "rozhází"... tím pádem, když střídám pražce, které jsou od sebe více vzdálené (např. ukazováček X malíček) musím vždy lehce posunout de facto celou ruku, abych malíčkem dosáhl....
...no koukám, že jsem to napsal docela krkolomně, ale snad to někdo alespoň trochu pochopí... případně to dodatečně ještě upřesním... díky moc předem všem za rady....