Zdravim vsechny,
Rad bych se zeptal zda lze v male "country" kapele (3 kytary, housle) hrat s jednou kytarou ladenou na 443Hz namisto klasicky 440. Duvodem je, ze to zni udajne lip...
Diky za odpoved a preju vse nej do noveho roku...
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
karkar píše:Zdravim vsechny,
Rad bych se zeptal zda lze v male "country" kapele (3 kytary, housle) hrat s jednou kytarou ladenou na 443Hz namisto klasicky 440. Duvodem je, ze to zni udajne lip...
Diky za odpoved a preju vse nej do noveho roku...
Dafčánek píše:ztrácím se ...
Co konkrétně znamená ladění 443Hz?
hyenik píše:edne kapele je muzikologicky experiment (rozumej rozhodne je to zajimave, ale poslouchat se to neda). Kdo vam to radil byl bud nepritel nebo hnup.

Fade píše:Takových je hodně. Mám celé album ACDC, kde to je posunuté. Pantera, Damageplan atd atd.
Jazzman píše:Fade píše:Takových je hodně. Mám celé album ACDC, kde to je posunuté. Pantera, Damageplan atd atd.
Nemáš. Natočené jsou na 440 a pak posunuté při míchání. Dělalo se to ( dělá?? ) údajně kvůli zjasnění zvuku na nahrávce, někdy se tím dorovnávala stopáž skladeb, což je hrozná čuňárna.
Jinak barokní ladění je 415 Hz ( půltón dolů ) klasicisní 430 Hz, Francouzi měli kdysi 390 Hz ( oni mají líné i tónya určitě mají vlastní odbory ) Mexičani si objednávali v Amati žestě na 435 Hz.
Rainmaker píše:a já se furt divil proč na mé ladičce je možnost si navolit frekvenci![]()
![]()
![]()
ja mam teda možnost od 435-445 Hz má někdo větší rozptyl ?
Fade píše:Takových je hodně. Mám celé album ACDC, kde to je posunuté. Pantera, Damageplan atd atd.

Zpět na Hraní na kytaru, tabulatury
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník