Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Poloha prave ruky pri hrani

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...

Re: Poloha prave ruky pri hrani

Příspěvekod Nero » 22.09.2010 16:15

Sadam.S píše:Pokud ti ty struny nepřeznívaj a v něčem tě to neomezuje... měj si tu ruku jak chceš, ne ;)

Akorát že bez tlumení pravačkou ty struny budou přeznívat at už chceš, nebo ne. Je to nutnost. A jak bylo napsáno - každý způsob tlumení je dobrý.
:: PRS Custom 24 :: Ibanez SZ 520FM [DiMarzio D-Sonic & Air Norton] :: Ibanez PF 20 :: Mesa Boogie F-50 Combo - na prodej ::
:: Hermida Zendrive :: Malekko Ekko 616 :: Dunlop Tortex Jazz H3 :: E-Bow Plus ::

Do not go where the path may lead. Go instead where there is no path and leave a trail.

PetrPeter 1975 - 2008
Nero
Site Admin

Věk: 21

Příspěvekod Bhu z Crecelu » 28.07.2011 12:00

Nero píše:
Dariel píše:
Garret píše:Zdravím chtěl bych se zeptat jestli bych se měl odnaučit tohle:Když hraju pravou rukou tak hraju někde mezi krkovým a prostředním snímačem a malíček mám opřený o pickguard.

Já taky, učili mě to v ZUŠce....spousta lidí tady říká, že je to na zánět šlach, ale já jsem neměl v životě jediný sebemenší problém.....a přecejenom, ač názory místních repsketuju, tak raději budu věřit hudebníkovi, který hraje cca 20 let 8)

Dělám něco podobného, sice to nepovažuju za plus, nicméně ani učitel mi neříkal, že by to bylo nějaké minus. Takže si myslím, že pokud tebe samotného to neomezuje, tak to nech plavat.

na tohle jsem se právě chtěl zeptat - když hraju na španělku a brnkám prstama, tak si nemůžu pomoct a musim mít malíček opřenej o vrchní desku, což u elektriky nedělám. Je to teda "v pořádku" nebo je třeba se to přeučit? :|
Excelsior.
Bhu z Crecelu

Příspěvekod Paris » 28.07.2011 12:10

na spanelku (resp. na klasiku) preucit. prstama se neopirat nikde, maximalne palcem o tlustou strunu...
Paris
Rádce

Příspěvekod Bhu z Crecelu » 28.07.2011 14:44

Jo, tak jsem pročetl spoustu threadů po internetu na téma "anchoring" a závěr je, že pokud to neomezuje, je to samozřejmě věc chuti a individuality, ale že spousta lidí, co se tento zlozvyk odnaučili, pozorovala dlouhodobé zlepšení a taky že sice Steve Morse nebo Petrucci to dělaj, ale že třeba ten Morse má karpál v obou rukou a že toho zlozvyku lituje. No tak zkusim hrát bez toho a popřípadě dám vědět :arrow:
Excelsior.
Bhu z Crecelu

Příspěvekod Paris » 28.07.2011 15:36

(pokud se bavime o spanelce (potazmo tedy o klasicke kytare), tak si (krome jineho) tlumis predni desku. neni to tak vyrazne, jako kdyz se nekdo o desku opira hrbetem dlane (tenhle zlozvyk mam treba ja), ale na drzeni ruky tak, jak se vyucuje, neco je...)
Paris
Rádce

Příspěvekod Nero » 29.07.2011 16:33

Bhu z Crecelu píše:Jo, tak jsem pročetl spoustu threadů po internetu na téma "anchoring" a závěr je, že pokud to neomezuje, je to samozřejmě věc chuti a individuality, ale že spousta lidí, co se tento zlozvyk odnaučili, pozorovala dlouhodobé zlepšení a taky že sice Steve Morse nebo Petrucci to dělaj, ale že třeba ten Morse má karpál v obou rukou a že toho zlozvyku lituje. No tak zkusim hrát bez toho a popřípadě dám vědět :arrow:

Tak je rozdíl, jestli se budeme bavit o hraní ve stylu Paco de Lucii, nebo Johna Petrucciho.

Když budeš vybrnkávat na španělku, tak by ses měl držet nějaké techniky a pak je opírání prstu nebo čehokoli jiného špatně. Pokud hraješ trsátkem, tak bych to viděl za silně individuální věc, která omezovat nemusí, jsou učitelé, kteří jí dokonce doporučují. Souvislost s karpálem bych neviděl přímo u "anchoringu".

Já osobně při vybrnkávání prsty rozhodně nijak ruku nefixuju opřením se o kytaru, naopak při hraní trsátkem malík sem a tam opírám.
:: PRS Custom 24 :: Ibanez SZ 520FM [DiMarzio D-Sonic & Air Norton] :: Ibanez PF 20 :: Mesa Boogie F-50 Combo - na prodej ::
:: Hermida Zendrive :: Malekko Ekko 616 :: Dunlop Tortex Jazz H3 :: E-Bow Plus ::

Do not go where the path may lead. Go instead where there is no path and leave a trail.

PetrPeter 1975 - 2008
Nero
Site Admin

Příspěvekod Dark Číča » 17.01.2012 16:03

Nechci zakládat nové téma,tak se zeptám tady:
Téměř při jakémkoliv hraní kromě vyloženě akordovek jsem měl zápěstí opřené na kobylce (samozřejmě lehce za ní,abych si to netlumil). Teď jsem si ale koupil kytaru s floyd rosem a mám docela problém s tím,že mi ta opřená ruka trochu přelaďuje kytaru. Není to moc,ale určitě to není dobře.
Tak mě zajímá,jak to máte vy,zda jste se to přeučili na volnější ruku nez opírání (tím se mi teď hrozně ztrácí přesnost) nebo zda si mam pořídit zamykačího floyda a hrát si dál mým stylem.
Podotýkám,že nejsem úplný začátečník (ač samouk) a tohle mě překvapilo,protože jsem dosud na les paulu nic řešit nemusel. Děkuju za názory a rady
Dark Číča

Příspěvekod Nero » 18.01.2012 12:48

Naučit se "opírat" tak, aby se tremolo nehýbalo.

PetrPeter 1975 - 2008
Nero
Site Admin

Předchozí

Zpět na Hraní na kytaru, tabulatury