Sadam.S píše:Pokud ti ty struny nepřeznívaj a v něčem tě to neomezuje... měj si tu ruku jak chceš, ne
Akorát že bez tlumení pravačkou ty struny budou přeznívat at už chceš, nebo ne. Je to nutnost. A jak bylo napsáno - každý způsob tlumení je dobrý.
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Sadam.S píše:Pokud ti ty struny nepřeznívaj a v něčem tě to neomezuje... měj si tu ruku jak chceš, ne
Nero píše:Dariel píše:Garret píše:Zdravím chtěl bych se zeptat jestli bych se měl odnaučit tohle:Když hraju pravou rukou tak hraju někde mezi krkovým a prostředním snímačem a malíček mám opřený o pickguard.
Já taky, učili mě to v ZUŠce....spousta lidí tady říká, že je to na zánět šlach, ale já jsem neměl v životě jediný sebemenší problém.....a přecejenom, ač názory místních repsketuju, tak raději budu věřit hudebníkovi, který hraje cca 20 let
Dělám něco podobného, sice to nepovažuju za plus, nicméně ani učitel mi neříkal, že by to bylo nějaké minus. Takže si myslím, že pokud tebe samotného to neomezuje, tak to nech plavat.
Bhu z Crecelu píše:Jo, tak jsem pročetl spoustu threadů po internetu na téma "anchoring" a závěr je, že pokud to neomezuje, je to samozřejmě věc chuti a individuality, ale že spousta lidí, co se tento zlozvyk odnaučili, pozorovala dlouhodobé zlepšení a taky že sice Steve Morse nebo Petrucci to dělaj, ale že třeba ten Morse má karpál v obou rukou a že toho zlozvyku lituje. No tak zkusim hrát bez toho a popřípadě dám vědět
Zpět na Hraní na kytaru, tabulatury
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník