![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Nessino píše:Když se mluví o těch bendech![]()
Nedokážu udělat vibrato v bendu (snad víte o čem mluvím). Normálně vibrato dělám tak, že kývu (otáčím) celou dlaní kolem osy předloktí, ale v bendu to použít nejde, a když jsem to zkoušel jen prsty, tak se tón nemění ani plynule, ani stejně rychle. Je na to nějaká finta?
e-*--12-11-------------------------------------------------------------------11-12/
h-*---------12-11-----------------------------------------------------11-12-------/
g-*----------------12-11---------------------------------------11-12--------------/
d-*-----------------------12-11-------------------------11-12---------------------/
a-*------------------------------12-11-----------11-12----------------------------/
E-*-------------------------------------12-11-12-----------------------------------/

arcilucifer píše:jo to je docela dobrý pro koordinaci, co ukazováček a prostředníček máš položený na " 9 a 10 " ?
ukazovákem a prostředníkem není tak náročné,

AlešK píše:Nevíte prosimvás někdo, jak dosáhnout takových tónů? http://www.youtube.com/watch?v=uWHrG_6F ... re=related
Netušim, co tam má zapojený, jestli je to třeba jen distorze, echo/delay? A co dělá pravou rukou už mi vůbec není jasný, že to loudí takový zvuky

Wocass píše:Také mám takový malý dotaz. Hodně lidí hraje flažolety na dva prsty = flažolet na 3 pražci zahraju, že ukazováček mám na druhém a prostředník na třetím. Má to nějakou podstatu, nebo je to fuk zda je hraju 1,2,3 prstama?
Nero píše:Wocass píše:Také mám takový malý dotaz. Hodně lidí hraje flažolety na dva prsty = flažolet na 3 pražci zahraju, že ukazováček mám na druhém a prostředník na třetím. Má to nějakou podstatu, nebo je to fuk zda je hraju 1,2,3 prstama?
Myslíš přirozené flažolety (pouhé přiložení prstu ke struně)? U nich si nějak neumím představit, že by to fungovalo. U umělých je to vcelku jedno.

Wocass píše:Myslím umělé. Co jsem si tak nějak všímal na koncertech a u různých videí slavných kytaristů, tak je většinou hrajou na 2 prsty, tak jsem si říkal zda nědělám něco blbě. Ale asi to bude jen pro pohodlnost následných vibrát atd.. jak jsem se domníval již předtím
Fanatic píše:Dobrý den mám takový dotaz ohledně Palm Muted. Krom klasického "trsátkem dolu" a "trsátkem nahoru a dolu" mě napadá málo rytmů. Jako třeba "dvakrat dolu, dolu nahoru a dolu". Můžete mi prosím vás poradit nějaké další rytmy?
Zpět na Hraní na kytaru, tabulatury
Uživatelé procházející toto fórum: Vasek17 a 1 návštěvník