Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Zápis not z toho, co hraju: existuje takový software?

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...

Re: Zápis not z toho, co hraju: existuje takový software?

Příspěvekod Nero » 31.05.2011 22:58

To asi postačí...

Obrázek
:: PRS Custom 24 :: Ibanez SZ 520FM [DiMarzio D-Sonic & Air Norton] :: Ibanez PF 20 :: Mesa Boogie F-50 Combo - na prodej ::
:: Hermida Zendrive :: Malekko Ekko 616 :: Dunlop Tortex Jazz H3 :: E-Bow Plus ::

Do not go where the path may lead. Go instead where there is no path and leave a trail.

PetrPeter 1975 - 2008
Nero
Site Admin

Věk: 21

Příspěvekod Durin » 31.05.2011 23:08

:mrgreen: :mrgreen:

Grixis: http://www.grixis.cz/, http://www.bandzone.cz/grixis

Baskytara: Ibanez SR 505
Struny: Warwick EMP .045.065.085.105.135
Zesilovač: EDEN WTX-264
Repro: EDEN EX112
Kabel: Monster Cable Prolink Bass

accc píše: mi v country hrajeme všechno G jak je tam jinej akord než G, C, D tak už je to Jazz.
Durin

Příspěvekod Kinx » 31.05.2011 23:36

no docela me to stve, uz jsem se tesil jak budu nazivo solit syntakove riffy s kapelou a ani nahodou. s humbuckerama (PRS) to bralo trochu lip nez se singlama (strat). ta latence nebyla takova jako kdyz jsem to doma zkousel na low end kompu s integrovanou zvukovkou, ale porad byla znatelna. celkove by to slo pouzit tak na 1/8 toho co chci a to bych mel jeste strach ze to nebude nazivo snimat presne, takze bohuzel.
Hip Hop vládne světem!
Metal nechte dětem!
Kinx

Příspěvekod Atkins » 1.06.2011 5:30

Jo, jo, pánové, kdyby byly věci tak snadné...
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Atkins

Příspěvekod Polopat » 23.12.2011 15:39

Ahoj,
potřeboval bych s tou věcičkou (i2M Musicport) poradit - jsem v MIDI začátečník a asi dost naivně jsem měl za to, že to i2M prostě nainstaluju, zapnu a pojede to.
Zatím to zvukově nedělá nic, jen to zeleně bliká a já fakt nevím, co dál.
Mám nainstalované oba ty programy, které k tomu firma dala, přístroj se přes USB hlásí... koukal jsem na tutorial na YouTube a ty kroky, které bych právě nejvíc potřeboval, tam nejsou.
Předem díky, kdybys měl čas odpovědět
P.
Polopat

Příspěvekod pupack » 25.12.2011 13:30

Polopat píše:Ahoj,
potřeboval bych s tou věcičkou (i2M Musicport) poradit - jsem v MIDI začátečník a asi dost naivně jsem měl za to, že to i2M prostě nainstaluju, zapnu a pojede to.
Zatím to zvukově nedělá nic, jen to zeleně bliká a já fakt nevím, co dál.
Mám nainstalované oba ty programy, které k tomu firma dala, přístroj se přes USB hlásí... koukal jsem na tutorial na YouTube a ty kroky, které bych právě nejvíc potřeboval, tam nejsou.
Předem díky, kdybys měl čas odpovědět
P.

No a pochopil jsi princip? celé to zařízení nedělá nic jiného, než že to co hraješ převádí na midi (čili informace jakou notu a jak dlouho hraješ - zjednodušeně řečeno)

Aby se z toho linuly zvuky, je třeba na to nasadit třeba v DAW (reaper, nuendo, cubase atd) nějaký VSTinstrument, který potom ty midi informace (co má hrát) hraje se zvukem takovým, jaký to je VSTintrument (housle, sax, cokoliv)

Samo o sobě to samozřejmě žádné zvuky nemá (teda pokud k tomu výrobce nepřibalil nějaké VSTinstumenty už v ceně, které můžeš použít)

Čili vytvořit v multitracku MIDI track, na něm dát record a nahrát midi zápis, na daný track nasadit nějaký VSTi nástroj, který pak přehraje co jsi zaznamenal. Samozřejmostí je mít nastavené jako audio rozhraní právě I2M v programu ve kterém budeš nahrávat/přehrávat, má to vlastní ASIO ovladače.

Pokud to budeš monitorovat (rozuměj rovnou slyšet zvuky daného instrumentu) počítej s nějakou latencí.
A navíc, k tomu nebyla nějaká brožura, návod?
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
pupack

Věk: 32

Předchozí

Zpět na Hraní na kytaru, tabulatury